Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Drechtstreek boekt bemazzelde zege

23 feb 2019, 20.12Verslag
(Richard van Hoek Fotografie)

PAPENDRECHT - De ene wedstrijd is de andere niet, zo bleek zaterdagmiddag bij het duel Drechtstreek -NOAD'32.

Maakten de Papendrechters een week eerder nog diepe indruk door titelkandidaat Roda Boys Bommelerwaard met 1-5 af te serveren, tegen NOAD'32 was het optreden een stuk minder verheffend. De enige overeenkomst met het duel van de week ervoor: een driepunter, superhandig in de strijd om handhaving in 2F.

Drechtstreek-trainer Bart Toom had een prima verklaring voor het verschil in optredens van zijn ploeg: "Tegen Roda Boys hoefden wij het spel niet te maken en konden we voetballen vanuit de omschakeling. Dat ligt ons een stuk beter dan dat we zelf het spel moeten maken, zoals vanmiddag tegen NOAD. In het opleggen van druk bij tegenstanders zijn we nog niet sterk genoeg."

Dat bleek inderdaad in het duel met degradatiekandidaat NOAD'32, dat overigens verrassend goed voetbalde en verzorgd spel op een curieuze manier wist te combineren met het betere fysieke beukwerk. Drechtstreek stelde daar 'juffertjesvoetbal' tegenover: bangig, traag en zonder enige creativiteit.

Het wachten was dan ook op de 0-1 van de gasten. Nadat de beste man van het veld, - NOAD-spits Soufiane Bakkali - bij drie riante kansen net de scherpte miste om doeltreffend af te ronden, was het in de 23e minuut wél raak. Middenvelder Yannick Schuurmans passeerde met een ziedend schot van net buiten 'de zestien' Drechtstreek-doelman Joris Moesman.

Vijf minuten voor rust slaagde Drechtstreek er via een vrije trap van Victor Rijneveen in de 1-1 aan te tekenen, een goal waarbij NOAD-keeper Denzel de Wit niet bepaald vrijuit ging. Een doelpunt ook dat nauwelijks verdiend genoemd mocht worden, gezien het uiterst magere en voorspelbare spel van de thuisclub.

Na de pauze pakte Drechtstreek zijn zaakjes energieker aan. Wat aanvallende aanpassingen leverden meer beweging en diepgang op in het spel met als hoogtepunt de 2-1 van de voet van de ijverige, maar niet altijd even gelukkig opererende, spits Jillroy Ruiz die dankzij een splijtende dieptepass van centrale verdediger Dion Warner oog in oog met doelman De Wit kwam te staan. Ruiz sloeg vervolgens toe met een fraai lobje. 

Het dappere NOAD liet zich niet gek maken door deze treffer en ging onverdroten en vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. De 2-2 van Bakkali (54e minuut) vormde de terechte beloning. De ijzersterke spits ontdeed zich simpel van zijn zwakke cipier Jelle Schievink en knalde raak in de kruising. Objectief gezien had het bij die 2-2 stand moeten blijven, maar 'goudhaantje' Ties van Aggelen dacht daar anders over. Hij bezorgde Drechtstreek uit een scrimmage (82e minuut) de 3-2 en daarmee een bemazzelde zege.

Jan Timmer

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >