Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Drechtstreek de gelukkigste in Papendrechtse derby

10 mrt 2018, 18.38VerslagUpdate

PAPENDRECHT - Een immens vuurwerk, de opening van een horeca-blokhut met terras, een ballonnenwedstrijd en zo'n duizend toeschouwers langs de lijn; de randvoorwaarden waren dik voor elkaar bij de derby Drechtstreek - Papendrecht. De thuisclub won met 2-1.

"Een dikverdiende zege", oordeelde Drechtstreek-trainer Miquel Munoz over de felbevochten driepunter waarmee zijn team zich wat steviger in de middenmoot nestelde naast 'dorpsrivaal' Papendrecht. "In de eerste helft hadden we het duel al kunnen en moeten beslissen. Na de pauze kregen we het alleen nog even moeilijk nadat Papendrecht vanaf de stip op 2-1 was gekomen. Al met al mag ik vaststellen dat we naar onze kwaliteiten gespeeld hebben."

Kolderiek misverstand
Om het Papendrecht extra lastig te maken had Munoz zijn middenveld uitgerust met Ton Groffen als extra mannetjesputter naast Bjorn van Ingen. In ontregelend opzicht werkte die aanpak prima, maar daar stond tegenover dat de aanvallers van Drechtstreek weinig toevoer kregen.

Dat de thuisclub desondanks toch op 1-0 kwam had men te danken aan een kolderiek misverstand tussen Papendrecht's linksback Xavier Leenheer en keeper Timo Kurpershoek. Leenheer wilde de bal in een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie achterwaarts terug koppen naar zijn doelman, maar die was al uitgelopen. Tergend langzaam rolde de bal vervolgens over de doellijn: 1-0 in de 26e minuut.

Ook de 2-0 had een hoog schlemieligheidsgehalte. Ditmaal blunderde centrale verdediger Nick Kamerling met Michael Slingerland in zijn buurt De topscorer van Drechtstreek schoof de bal koeltjes tegen de touwen. 

(foto: Richard van Hoek)

Rode kaart
Papendrecht was ondertussen zijn voorstopper Bright Adouvi al met een rode kaart kwijt geraakt. Kort na rust vergreep hij zich aan de doorgebroken Michael Slingerland, een overtreding die binnen het strafschopgebied werd gemaakt, maar door scheidsrechter Metsemakers werd gehonoreerd met een vrije trap er net buiten.

Op de bank
Het pleitte voor Papendrecht dat het met een 2-0 achterstand en een numerieke minderheid niet bij de pakken ging neerzitten. De ploeg rechtte de rug en ging fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel in de 68e minuut en werd gescoord vanaf de stip door Tomas de Brito, technisch gezien met afstand de beste speler op het veld.

De gasten roken dat er een remise in zat, maar misten in de slotfase de accuratesse om een viertal scoringskansen om te zetten in een doelpunt.

"Echt jammer", vond trainer Peter de Haan. "We missen het scorend vermogen op zulke momenten." De man die hem had kunnen helpen het probleem op te lossen - Jay Luciano- bleef ruim zestig minuten op de bank. "Te weinig getraind", verklaarde De Haan. "En dan houdt het even op."

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >