DSC heeft aan één doelpunt genoeg in derby met Alem

15 apr 2019, 21.54Verslag

ALEM - DSC was zondag de sterkste in de derby tegen Alem. De koploper in 4E had aan één doelpunt via het hoofd van Bas Vos genoeg: 0-1.

Een derby was het aan Alem-zijde allerminst, vond Alem-trainer Peter Burg. “Wij hebben er geen derby van gemaakt. Dat viel helaas tegen. We hebben ook geen kansen gecreëerd. DSC heeft verdiend gewonnen. DSC was van de eerste tot de laatste minuut beter”, legde Burg zich bij de nederlaag neer.

Tam
Ook bij DSC hadden ze zich verbaasd dat de buren er een tamme vertoning van maakten. “Wij startten heel goed en kregen ook gelijk al een paar kansen. We bleven echter hangen bij het ene doelpunt voor rust. We creëerden veel en ik dacht: als we nu maar niet het deksel op ons neus krijgen”, keek DSC-trainer Roland Timmermans terug.

(foto: Marco Oomen)

Bovendien speelde Alem-doelman Bouke Steenbekkers de wedstrijd van zijn leven. Timmermans: “Hij hield het spannend tot de laatste minuut.”

Door de winst blijft DSC in 4E aan kop. DSC heeft zes punten meer dan directe belager Maliskamp, maar laatstgenoemde heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Kerkdrielenaren.