Dubbelslag koploper Be Ready in derby tegen Dussense Boys

10 feb 2019, 18.50Verslag

HANK - De messen waren weer geslepen zondag bij de burenruzie tussen Be Ready en Dussense Boys. Koploper Be Ready maakte er een dubbelslag van met de 4-2 winst.

Niet alleen de 4-2 winst telde in de burenruzie tegen Dussense Boys voor Be Ready, dat eerder in Dussen al met 2-3 aan het langste eind trok. De Hankenaren maakten er een ware dubbelslag van door het verlies van medekoploper RFC bij Blauw Wit’81. Daarmee staat Be Ready nu soeverein op kop in de vierde klasse.

De tot op het bot doornatte maker van de 4-2 Stephan Huysman kon na afloop dan ook een vrolijk gezicht trekken. “Dit is mooi. Ik had gezegd dat als we niet promoveren, ik er mee stop. We staan nu drie punten los op kop. Dus er zat toch een beetje extra venijn in deze derby voor mij. De druk lag vandaag bij ons. We stonden gedeeld bovenaan met RFC, dus we moeten elke wedstrijd winnen. Je weet dat Dussen hier gedreven naartoe komt. Dus moesten we er een tandje bij doen om de winst eruit te slepen. We hebben het goed gedaan. De tweede helft pakten we het goed op”, hadden de Hankenaren een 0-1 achterstand bij de rust nog gedraaid naar een 4-2 winst.

(foto: Jan Noorlandt)

Pompen of verzuipen
Beide ploegen vlogen er vanaf de eerste minuut op in de natte weersomstandigheden. Rond de vijfhonderd toeschouwers trotseerden het barre weer voor de burenruzie. Nadat Thomas Vergunst de eerste grote mogelijkheid voor Be Ready nog huizenhoog over joeg, sloeg Dussense Boys rond het kwartier aan de andere kant toe. André Segeren zette zich achter een vrije trap en joeg de 0-1 tegen het net.

Daarmee werd het voor Be Ready al vroeg pompen of verzuipen. Een kopbal van Willem Schelle vloog rakelings naast en ook Vergunst kreeg de juiste richting maar niet te pakken.

Na de rust tapte Be Ready uit een ander vaatje en zette nog een tandje bij. Na een minuut of vijf kon keeper Wesley van Biesen de 1-1 uit het net halen. De Dussense sluitpost tastte mis bij een hoekschop en via de onderkant van de lat werkte Tim van Dam de gelijkmaker binnen.

In bijna dezelfde minuut kon Be Ready weer juichen met de 2-1 van Robin v/d Noort. Dussense Boys liet het er echter niet bij zitten en trok ten aanval. Het lukte Lars Branderhorst in de 57e minuut ook om de 2-2 binnen te schieten.

(foto: Jan Noorlandt)

Rode kaart
Alle reden voor een open slot, waarin Be Ready de boventoon voerde. Het lukte de Hankenaren ook om de 3-2 op het scorebord te krijgen middels opnieuw Robin v/d Noort. Dussense Boys probeerde nog wel langszij te komen, maar slaagde daar niet in. In de slotminuut gaf Stephan Huysman de uitslag nog wat extra cachet met de 4-2. Rest nog te vermelden, dat Dussense Boys met tien man eindigde na een rode kaart voor Bart van Dongen.

Goede zaken
Trainer Arno de Vries pakte de winst in de burenruzie met genoegen op. “Ondanks dat we niet onze beste wedstrijd speelden, hebben we verdiend gewonnen”, stelde de trainer van Be Ready. “De eerste fase na de rust was wel goed en kantelden we de wedstrijd. Het gaat om de punten en die hebben we gehaald. We hebben goede zaken gedaan”, stelde De Vries tevreden vast.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >