Eerste thuiszege Hardinxveld dankzij hattrick Niels Nomen

04 nov 2018, 13.40Verslag
(foto: vv Hardinxveld)

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hardinxveld heeft met de tweede overwinning op rij de aansluiting in de competitie te pakken. In de thuiswedstrijd tegen Unitas zegevierde de ploeg van trainer Arjan de Vries met 3-1 door drie doelpunten van Niels Nomen. Hardinxveld stijgt door dit resultaat naar de negende plek op de ranglijst en sluit zich daarmee aan bij de brede middenmoot in de derde klasse.

Zonder de geblesseerde Aron van Andel en Danny van den Bout en de geschorste Adi Jogic begon Hardinxveld aan derby tegen Unitas. Hardinxveld nam het initiatief en kreeg na drie minuten al een reuzenkans toen Aron Eijkelboom de bal breed schoof voor het doel en Johan Woltman recht op Unitasddoelman Robin Linders schoot.

Hardinxveld hield het overwicht en nam na 35 minuten spelen wel de leiding toen Vincent van Lopik aan de achterlijn sterk doorzette. Uit zijn voorzet joeg Niels Nomen hoog en hard de 1-0 binnen. Even later tikte Hardinxvelddoelman Marc Koning met de voet de bal net op tijd weg voor een inkomende Unitasser. Met een volley van Christian Verschoor net naast het doel van Unitas bleef het tot de pauze 1-0.

Verrast
In het begin van de tweede helft werd de WSB Solutions brigade verrast door de sterke herstart van Unitas. Dat leverde ook een flitsende aanval op waaruit Denzel Libretto fraai raak schoot. Kort daarop voorkwam de uitkomende doelman Marc Koning dat een uitbraak Unitas op voorsprong zou zetten en redde ook een hoge bal met de vingertoppen.

Strafschop
Maar in het open duel kreeg Hardinxveld ook kansen en nam na 65 minuten weer de leiding. Op aangeven van Aron Eijkelboom nam Niels Nomen de bal aan en schoot beheerst de 2-1 in de hoek. Die voorsprong inspireerde Hardinxveld om de eerste thuisoverwinning binnen te halen. In een overvol strafschopgebied werd Robin de Kok voor het doel gehaakt en mocht Niels Nomen van elf meter aanleggen voor zijn en ook Hardinxvelds derde treffer.

Met nog een kwartier op de klok incasseerde Robin de Kok voor het wegtrappen van de bal zijn tweede gele kaart en moest Hardinxveld de slotfase in met tien man. Unitas probeerde nog terug te komen in de wedstrijd maar Hardinxveld kwam niet echt in de problemen. Bij het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Alvarez was met de 3-1 de eerste thuisoverwinning voor Hardinxveld een feit.

(verslag: vv Hardinxveld)