Effectief Wilhelmina’26 droogt NOAD’32 in dorpsclash met 0-4 af

06 okt 2018, 20.09Verslag

WIJK EN AALBURG – In Wijken Aalburg stonden zaterdag NOAD’32 en Wilhelmina’26 klaar voor de dorpsclash. Voor NOAD’32 werd het een sof. Een effectief Wilhelmina’26 droogde de rivaal met 0-4 af.

Een ludieke geest had voor de dorpsclash alvast de middenstip mee genomen op het Korenzand. Het sloot goed aan bij de ellende, die NOAD’32 te wachten stond tegen Wilhelmina’26. De Korenzanders eindigde niet alleen met negen man, maar kregen bovendien een flinke 0-4 nederlaag aan de broek, waarop niets was af te dingen.

Spits Samuel Hartgers, die het schuttersfestijn voor Wilhelmina’26 had geopend, kwam in ieder geval breed lachend het veld af. “Dit is een opsteker voor ons, al hadden we op het laatst wel de score moeten uitbreiden naar een 0-6 of 0-7. Het was jammer, dat de derby een beetje dood bloedde”, aldus de blije spits van Wilhelmina’26.

(foto: Jan Noorlandt)

Opkomst
Echt op gang kwam het gevecht tussen beide rivalen ook niet, al was de opkomst met spelertjes aan de hand van beide dorpsrivalen wel mooi door de boog van vuurwerk. NOAD’32 kon de verwachtingen echter totaal niet inlossen. Het was slordigheid troef bij de Korenzanders, die geen moment in de wedstrijd kwamen.

Embedded rich media on Twitter

Bij Wilhelmina’26 liep het ook niet over van vernuft, maar de buren toonden wel meer slag- en daadkracht. De 0-1 al in de zevende minuut was dan ook niet verwonderlijk. Samuel Hartgers stond op de goede plek om de score open te breken na een voorzet van Christiaan v/d Velden.

Afkoelingsperiode
NOAD’32 moest in de achtervolging, maar bakte er niets van. De Korenzanders hadden nog geluk, dat Fabio de Lang uitgleed, maar vijf minuten voor rust kopte De Lang wel de verdiende 0-2 binnen. Enkele minuten later ging het mis, nadat Ruben de Waal van NOAD’32 en De Lang van Wilhelmina’26 met de koppen tegenover elkaar stond. Scheidsrechter Metsemakers bestrafte De Waal met rood en laste een afkoelingsperiode in.

Embedded rich media on Twitter

Na de hervatting gebeurde er niets meer voor de rust. In de tweede omgang kwam er van het verwachte vuur aan de kant van NOAD’32 ook weinig terecht. Het bleef bij een woest schot van Julian Vos.

Wilhelmina’26 pakte het heft weer in handen en de snelle 0-3 was een logisch vervolg. Samuel Hartgers trok de bal voor en De Lang scoorde de derde treffer. Net na het kwartier na de rust viel ook al de 0-4 van het effectieve Wilhelmina’26 door Tim de Laat.

Heer en meester
Even later kreeg ook Souffiane Bakkali rood en stond NOAD’32 met negen man, die maar niet in de wedstrijd kwamen. Het gaf aanleiding om te verwachten, dat Wilhelmina’26 gehakt van NOAD’32 zou maken. De strijd was er echter ook bij de gasten van De Ebbe af en de derby bloedde dood.

(foto: Jan Noorlandt)

De winnende trainer Marcel van Helmond van Wilhelmina’26 hinkte dan ook op twee gedachten. “Ik snap ook wel, het is 0-4 en allemaal prachtig, maar als je zoveel beter bent en zeker op het laatst tegen negen man, dan had de uitslag gewoon veel groter moeten zijn”, had Van Helmond een punt waar nog aan gewerkt moet worden. “Voor de rest ben ik natuurlijk tevreden. We waren vanaf het begin heer en meester en hebben de derby gedicteerd.”

Klap
Meer zorgen moet collega en trainer van NOAD’32 Rob van Loon zich maken. Het riekte naar een regelrechte blamage, erkende Van Loon. “Ik had me er meer van voorgesteld. Wilhelmina’26 speelde veel slimmer en ze dagen uit, maar zijn op tijd weg en wij trappen er in. Dat was niet slim en je komt uiteindelijk met negen man te staan. Iedereen keek uit naar deze wedstrijd, maar we zijn afgegaan met 0-4. Dit is zeker een klap voor ons.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >