FC Perkouw haalt uit tegen CION

09 mrt 2019, 20.30Verslag

FC Perkouw boekte een overtuigende 5-0 zege op het Vlaardingse CION en nestelt zich in de veilige middenmoot.

De dorpsclub uit Berkenwoude speelde gedisciplineerd en wachtte zijn kansen af tegen het fysiek sterke CION. Tom Achterberg verzilverde al snel een voorzet op maat van Jan Smits. Op slag van rust sloeg Perkouw meedogenloos toe. Julian van Lith benutte zijn snelheid en achterhaalde de bal met een sliding net voor de achterlijn. De meegelopen Stef de Goede tikte diens voorzet simpel binnen.

,,Die klap kwam CION niet meer te boven,” vertelde interim-trainer Kees Smits na afloop. ,,We konden de wedstrijd zakelijk uitspelen. Pieterjan Geneugelijk, Kevin Guttink en Julian van Lith zorgden voor de marge van vijf. Deze goals vielen uit situaties, waarbij mijn spelers elkaar de bal gunden. Wie er het beste voorstond, kreeg de bal. Gezien de verrassende uitslagen dit weekeinde in deze klasse, waarbij de onderste ploegen bijna allemaal punten pakten en de bovenste drie clubs verloren, is het maar goed dat wij drie punten kunnen bijschrijven.”