Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

FC Perkouw haalt uit tegen streekgenoot Dilettant: 6-0

17 dec 2018, 07.50Verslag
John Wijntjes Fotografie

BERKENWOUDE - FC Perkouw versloeg verrassend Dilettant uit Krimpen aan de Lek met maar liefst 6-0 en nam zo revanche voor de eerdere 3-0 nederlaag tegen laagvlieger DRL. Dilettant verliest door deze nederlaag de aansluiting met de top-3.

Het duel begon uitstekend voor de Perkouwenaren. Kevin Guttink onderschepte in de eerste minuut de bal en schoot meteen raak.

De dorpsclub uit Berkenwoude bleef zijn streekgenoot onder druk zetten en creëerde kans na kans. Arie Plug en Jan Smits, die de bal uit een vrije trap strak in de kruising schoot, zorgden voor een veilige 3-0 ruststand.

,,We hadden na rust verwacht dat Dilettant in de tweede helft het initiatief zou nemen,” vertelde een opgeluchte Mark Buijs. ,,Dat offensief duurde niet lang. Een misverstand tussen mijn centrale duo Maarten Adriaanse en Julian van Lith  leverde gelukkig geen tegengoal op. Toen Jan Smits de 4-0 tegen de touwen schoot, zaten we op rozen.”

Kevin Guttink en Gerben de Jong maakten de feestvreugde compleet. ,,Met een knappe overwinning de winterstop ingaan, doet me goed,” aldus Buijs. ,,Ons doelsaldo zit ook weer in de plus en we sluiten aan in het linkerrijtje.”