Flitsend GRC 14 in boeiend spektakelstuk naar 6-3 tegen Oranje Wit

19 jan 2019, 20.47VerslagUpdate

GIESSEN/RIJSWIJK – GRC 14 kwam zaterdag flitsend uit de winterstop. In een boeiend spektakelstuk tegen het sterke Oranje Wit liepen de mannen van trainer Piet de Kruif naar 6-3.

De toeschouwers hadden zich geen moment hoeven te vervelend ondanks de vrieskou op het sportpark Almbos. Het treffen tussen GRC 14 was vanaf het begin tot het eind boeiend geweest. Het kwartje viel deze keer wel in de goede richting voor GRC 14, dat heel gedisciplineerd speelde en opgetogen met de 6-3 van het veld stapte. Trainer Piet de Kruif had een vrolijke lach op z’n gezicht en het leek wel even feest bij GRC 14 met uitbundige spelers. De trainer hoefde ook geen spatje aan te merken te hebben op de spectaculaire winst.

“Het was zeker spektakel. Dat klopt”, vond ook de trainer van GRC 14. “Mooie goals en aanvallend veel gecreëerd en verdedigend weinig weg gegeven. Iedereen speelde gedisciplineerd vanuit de organisatie en dan hebben we ook geluk dat Ousmane Traore een geweldige dag had.” De pas 18-jarige spits was inderdaad het speerpunt in de wedstrijd en had een belangrijk aandeel met drie goals op belangrijke momenten in het spektakelstuk.

De hielen zien
In de beginfase leek het soepel voetballende Oranje Wit de wedstrijd al snel in handen te nemen. De eerste mogelijkheid was ook voor de Dordtenaren, die echter van de vier serieuze mogelijkheden er maar één wisten te benutten. Halverwege de eerste helft was het raak na een hoekschop, waarbij Robert Versteeg hard raak schot voor de 0-1. In dezelfde minuut veerde GRC 14 echter op na een afgemeten voorzet van Michael v/d Oever. De vrije Traore schoof droog de 1-1 binnen.

Op het half uur draaide GRC 14 zelfs de score om tegen de even aangeslagen Dordtenaren na opnieuw een voorzet van Michael v/d Oever. Via een Dordts been verdween de 2-1 in eigen doel. Kort voor rust maakte Oranje Wit het weer spannend met de 2-2 van Anthony Fortes.

(foto: Jan Noorlandt)

De wonderen waren deze middag echter nog niet de wereld uit en pal voor het rustsignaal had Traore nog een weergaloze actie in huis. De jonge spits van GRC 14 liet de hele verdediging van Oranje Wit de hielen zien en rondde af voor de 3-2.

Stormloop
Na de rust begon Oranje Wit met een stormloop. Met enig kunst- en vliegwerk bleef de verdediging van GRC 14 overeind. De Dordtenaren liepen zichzelf voorbij. Tien minuten na de rust profiteerde GRC 14 bij een uitbraak van de vallende ruimte. Traore stuurde Dennis van Es de ruimte in voor de 4-2.

Met de moed der wanhoop probeerde Oranje Wit de nederlaag af te wenden, maar de val klapte nog een keer dicht na weer een flitsende uitbraak van GRC 14. Dennis van Es pikte de bal op en tilde de score naar 5-2. Daarmee was het nog niet gedaan en Oranje Wit kwam terug naar 5-3 middels een mooie volley van de jonge Jay Brand.

Voor de thuisclub leek het billen knijpen. Tot Traore Ousmane tien minuten voor tijd de truckendoos nog een keer open trok met een fraaie 6-3. Daarmee had GRC 14 de winst binnen. Het pleitte wel voor Oranje Wit, dat het tot de laatste minuut bleef proberen de zaken nog te keren, maar GRC 14 speelde het gedisciplineerd uit.

(foto: Jan Noorlandt)

Trainer Piet de Kruif: "Van tevoren denk je niet, dat je met 6-3 ga winnen, maar ik had er wel goede hoop op, dat we zouden winnen De manier waarop we vandaag speelden, daar liggen onze kwaliteiten. Dit geeft zeker vertrouwen voor de tweede seizoenshelft en iedereen kan met een goed gevoel naar huis.”