Gehavend WNC begint met 3-2 winst tegen Heerjansdam

22 sep 2018, 19.29Verslag

WAARDENBURG – Ondanks diverse invallers en een vroege achterstand begon WNC zaterdag de competitie in de eerste klasse tegen Heerjansdam met een 3-2 zege. Na de snelle openingsgoal van Justin Snijders voor de gasten zorgden Joël Sanaky, Bram Nijhoff en Luuk Uitman nog voor rust al voor een 3-1 voorsprong. Uit een penalty van Koen Botterhuis kwam Heerjansdam na de pauze nog rap tot 3-2 terug maar WNC hield de winst vast.

Door de blessures van spits Willem-Paul van der Heijden en de verdedigers Maxim Kivaka en Michael Soepnel en de resterende schorsing van keeper Arjen Kaasjager (nog een uitvloeisel van de vorige promotienacompetitie in Groningen) was WNC bij de competitiestart zaterdag nogal gehavend. Bovendien begon aanvaller Aimen Seqqal om disciplinaire redenen op de reservebank. Hij was in de oefenduels en voor de beker liefst drie keer uit het veld gestuurd.

Geen excuus
WNC-trainer Cor Prein wil zich echter niet achter afwezigen verschuilen: “Het gemis van vier basisspelers vind ik bij het begin van de competitie geen echt excuus. We moesten vandaag gewoon direct punten pakken. Met liefst zes nieuwe spelers in de basis is het natuurlijk nog wel zoeken naar automatismen. Na die vroege en onnodige 0-1 achterstand heeft WNC het echter goed opgepakt. De voorsprong had nog wel groter dan 3-1 kunnen worden, want Heerjansdam was niet best en achterin erg kwetsbaar. Door een domme penalty werd het al kort na rust met 3-2 toch weer spannend, maar de drie punten tellen natuurlijk wel mooi aan.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Al vroeg kreeg WNC’er Luuk Uitman van de goed leidende scheidsrechter Rick van Dee uit Tiel de eerste gele kaart van de natte middag. Na de vrije trap was het voor de bezoekers ook meteen raak want de bal kwam bij Justin Snijders die via de paal mooi raak schoot: 0-1.

Gelijkmaker
Het zag er voor WNC door dit ongunstige begin even somber uit, maar de eerste serieuze aanval van de thuisclub leverde in de elfde minuut direct de gelijkmaker op. Uit een goede dieptepass van libero Demian Ririmasse trof Joël Sanaky met een boogbal keurig doel: 1-1. WNC nam toen het initiatief en uit een voorzet van Luuk Uitman vanaf links kopte Bram Nijhoff halfweg de eerste helft al mooi de 2-1 binnen. Heerjansdam had direct van repliek kunnen dienen doch vanuit vrije positie ging de boogbal van Mathijn Valster net over het doel van de solide keeper Stijn Waals heen.

Uit een voorzet van Bram Nijhoff miste Joyry van Beers voor de thuisclub nog een mooie kans, maar in de 33e minuut liep WNC toch tot 3-1 weg. Uit een gave pass van Joël Sanaky schoot Luuk Uitman op links de bal fraai langs de paal in het doel: 3-1. Zo bleef het tot de rust want een knal van Heerjansdam-middenvelder Paul Scheurwater bleek net te hoog gericht.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Penalty
Na de thee streed Heerjansdam fel voor de aansluitingstreffer. WNC gaf het initiatief wat te veel prijs. Jelmer Nugteren schoot bij de gasten na een vlotte aanval via Justin Snijders en Ronald Ouwens maar rakelings naast. Wegens vasthouden van een tegenstander door WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky kreeg Heerjansdam in de 53e minuut een penalty, die door Koen Botterhuis koel werd benut: 3-2.

WNC kende toen een moeizame fase en na een vrije trap van Richard Clement vanaf rechts kopte Paul Scheurwater voor de bezoekers net naast.Tussen gele kaarten voor Heerjansdam-invaller Giovanni Smit en zijn ploeggenoot Stefan Lezer door nam WNC tijdens het laatste wedstrijdkwart het heft qua spel evenwel weer stevig in handen. Met eerst Aimen Seqqal en later René van Soelen als verse krachten in het team kreeg WNC ondermeer na een scherpe voorzet van Joël Sanaky mogelijkheden om de partij definitief te beslissen, doch de thuisclub verzuimde dat. Heerjansdam miste zaterdag echter de kwaliteit om de verdiende 3-2 zege van WNC nog te kunnen verijdelen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >