Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Getergd GRC 14 zorgt voor keiharde deceptie bij Almkerk

24 nov 2018, 18.40Verslag

GIESSEN – De messen waren geslepen bij de burenruzie tussen GRC 14 en Almkerk. De getergde blauw-zwarten waren superscherp en bezorgden Almkerk een complete deceptie met 4-0.

Voor aanvang werd een bombastische ‘banner’ onthuld bij GRC 14. Een kunstig stukje vlijt. Dat hadden de blauwzwarten ook in de burenruzie tegen Almkerk. Nadat de rookwolken van het blauwe vuurwerk waren optrokken dook GRC 14 met een fraaie 4-0 de warme kleedkamer in. Goudhaantje Ousmane Traore en Michael v/d Oever waren het middelpunt van het tromgeroffel met allebei twee treffers.

Embedded rich media on Twitter

Extra mooi
Van den Oever kwam daarmee op een mijlpaal met zijn 75-ste treffer voor GRC 14 en eerder Rijswijkse Boys. Van den Oever kon er wel van genieten. “Ik stond al een paar weken op 73 goals en dan vandaag tegen Almkerk maak ik de 75 vol. Dat is extra mooi. Doelpunten maken is belangrijk voor een spits. Hoe meer, hoe leuker. Dat het vandaag gebeurde, is alleen maar mooi”, werd Van de Oever extra in het zonnetje gezet met een ster en een bijpassend shirt.

“Als team beseften we dat we al vier keer niet van Almkerk konden winnen. Vandaag hebben we laten zien hiervoor revanche kunnen te nemen. Dat is prachtig.”

Trainer Piet de Kruif glom ook van oor tot oor. De trainer kon terugkijken op een galavoorstelling van zijn ploeg. “Tegen Almkerk is altijd nog een stukje leuker dan tegen andere ploegen”, genoot De Kruif. “De laatste weken stond het al goed bij ons. We hadden tegen Almkerk niet het meeste balbezit, maar kregen wel de beste kansen. De eerste kans ging er al in en dan wordt het wat gemakkelijker. Alles pakte goed uit en 4-0 is ook niet alleen geluk. Dan doe je het gewoon goed.”

(foto: Jan Noorlandt)

Blauwe gloed
Nadat de blauwe gloed van het vuurwerk was opgetrokken, ging het spel vanaf het begin op de wagen in de burenruzie. Beide ploegen etaleerden drang naar voren. Het eerste succes was kort na het kwartier voor GRC 14, dat de derby open brak. De steekpass was deze keer geslaagd en met het puntje van de schoen passeerde Michael v/d Oever keeper Maikel Korebrits voor de 1-0.

Embedded rich media on Twitter

Een minuut later was het al 2-0. Uit een hoekschop werkte de 18-jarige parel Ousmane Traore via de lat en de kluts de 2-0 binnen. Bijna werd het even later zelfs 3-0, maar die moest GRC 14 nog even in de ijskast houden vanwege buitenspel van Wilco van Rossum.

Het aangeslagen Almkerk probeerde zich te herpakken, maar kwam niet tot de aansluitingstreffer middels een zwabberbal van Remco den Besten, die keeper Dennis Mijdam nog te nauwer nood uit zijn doel hield.

(foto: Jan Noorlandt)

Aandringen
Na de rust plooide de wedstrijd zich tot een aandringend Almkerk, dat de opening in de hechte defensie onder leiding van Wilco van Oord echter niet kon vinden. Voor GRC 14 gloorde de messcherpe counter. Bij een uitbraak een half uur voor tijd viel de 3-0. Traori gaf nog de assist op Michel v/d Oever, die solide de bal binnen schoof.

Een minuut later volgde er nog een snelle omschakeling en werd Traori de diepte in gestuurd. Die hield het hoofd koel om de Almkerkse deceptie compleet te maken met de 4-0.

Zwaar teleurgesteld
Daarmee was de derby gespeeld. Voor GRC 14 telde alleen nog de nul houden en Almkerk bleef onmachtig. Zelfs een eretreffer kwam er niet.

(foto: Jan Noorlandt)

Trainer Robert Roest begreep dat het gedaan was en liet de van een lange blessure terugkomende Remon Hofstede nog wat speelminuten maken. “We zijn zwaar teleurgesteld en boos op onszelf. We hebben op zich keurig gevoetbald, maar te weinig kansen gecreëerd. Verder stonden we niet goed bij de omschakeling van GRC 14. Daar maakten die gasten gebruik van”, vond Roest het wel verantwoord om Hofstede nog even in te brengen. “Het stond 4-0 en hij is fit. We hebben geen risico met hem gelopen.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >