Geweldige stunt Kozakken Boys tegen koploper IJsselmeervogels

09 mrt 2019, 20.01Verslag

WERKENDAM - Kozakken Boys haalde zaterdag een enorme stunt uit tegen koploper IJsselmeervogels. Het werd maar liefst 5-0 op De Zwaaier. Opmerkelijk was niet alleen dat Kozakken Boys de tegenstander hard omver kegelde, maar dat ook de drie vertrekkers naar IJsselmeervogels, Stout, Azzouti en Monteiro bijna de gehele productie voor hun rekening namen.

Zo zorgde Ahmed el Azzouti halverwege de eerste helft voor de 1-0. De 2-0 kwam van het hoofd van Charlton Vicento.

(foto: Teus Admiraal)

Ook na de rust bleef Kozakken Boys de wedstrijd dicteren. Binnen vier minuten zorgde Sanny Monteiro na een klutsbal al voor de 3-0. Vervolgens liet Gwaeron Stout zich zien met een kopbal en de 4-0. De laatste goal was de mooiste van de middag. Stout speelde een paar tegenstanders van IJsselmeervogels uit en liet de afronding over aan Azzouti voor de 5-0.

Embedded rich media on Twitter

Boost
Daarmee kon IJsselmeervogels de wonden likken en gaf de overwinning Kozakken Boys een boost. “Ik ben enorm trots. In de eerste plaats met 5-0 winnen tegen de koploper IJsselmeervogels en ten tweede de manier waarop”, aldus trainer Michel Langerak. “We zijn ook goed omgegaan met de omstandigheden. We bleven goed combineren in het korte spel en creëerden de kansen. Verder speelden we goed in op de sterke en minder sterke kanten van IJsselmeervogels. Kortom, we speelden een hele goeie pot. Als je puur kijkt naar de manier van voetballen en de uitslag, was het misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Dit is heerlijk. Het kan ons zeker een boost geven, want dit doet wat met de ploeg. We zijn nu zeven wedstrijden ongeslagen en als het aan mij ligt, komen er daar nog tien bij. Dan hebben we het prima gedaan.”

Embedded rich media on Twitter