GJS verzuimt resultaat neer te zetten bij SVL

10 mrt 2019, 09.13Verslag

Het wordt een eentonig verhaal. Opnieuw verloor GJS, maar als er ooit een wedstrijd was die GJS had kunnen en moeten winnen dan was het deze wedstrijd wel. Maar het is nu eenmaal het lot van de hekkensluiter dat zaken net altijd de verkeerde kant opvallen.

Vrijwel de gehele eerste helft was GJS de bovenliggende partij en kreeg diverse open kansen, vaak na goede aanvallen, maar de bal wilde niet in het doel. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de eerste kans van de wedstrijd voor thuisclub SVL was. Selcuk Albayrak kon na een foutje in de achterhoede van GJS alleen op Raymon de Haan afgaan, maar hij schoot hard op de paal.

Vlak voor de onderbreking van de wedstrijd wegens storm en regen/hagel (vier minuten voor de rust) werd een doelpunt van GJS ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. De onderbreking werd gelijk als rust gebruikt, zodat er na vier minuten spelen van speelhelft werd gewisseld.

GJS had nu de storm in de rug en kreeg opnieuw kansen, maar was niet meer zo dominant als in de eerste helft. In de 53e minuut kwam de thuisclub op 1-0 door een schot van net buiten het strafschopgebied van Van Leeuwen. Vervolgens weer een tweetal goede mogelijkheden van GJS, maar geen doelpunt. Ook doelman Raymon de Haan kon zich een paar keer onderscheiden met prima reddingen.

In de 71eminuut negeerde scheidsrechter Eddy van Yren het vlagsignaal van onze assistent-scheidsrechter Herman Bruurmijn (ook volgens SVL supporters die op één lijn stonden ten onrechte) waardoor Willem Baaij alleen op doel kon afgaan en scoren, 2-0.

Na weer een kans voor  GJS werd het in de 90e minuut nog 3-0 door Martijn Verkerk. Een zeer geflatteerde overwinning voor SVL. Ik wil niet zeggen onverdiend, want dan had GJS de kansen maar moeten benutten, maar als we de kansen in deze wedstrijd bij elkaar optellen, dan waren deze dik in het voordeel van GJS.

(verslag: GJS)