Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Groot-Ammers knokt zich langs VVAC

07 okt 2017, 19.42Verslag
(foto: Richard van Hoek)

GROOT-AMMERS - In een boeiende derby heeft Groot-Ammers buurtgenoot VVAC met 2-1 huiswaarts gestuurd. De geelzwarten behouden daarmee de aansluiting met de koppositie in 4D. De Putbewoners maken even pas op de plaats.

De opluchting na het eindsignaal was voelbaar bij Groot-Ammers. De thuisploeg stond in de slotfase immers onder zware druk, maar capituleerde niet. "We liepen iets teveel achteruit op 't end", constateerde trainer Leon Hutten. "We hadden het ook al eerder moeten beslissen. Vooral voor rust waren er de kansen voor om afstand te nemen."

In die eerste helft waren er inderdaad meerdere momenten waarop de aanvallers van Groot-Ammers de bal net wat beter in de hoek hadden kunnen plaatsen om een verdiende voorsprong te nemen. Albert Musaj kon er één uitzoeken maar mikte naast. Later stuitte Bas de Vos tot tweemaal toe op doelman Matthijs de Hoop.

Ook VVAC liet zich niet onbetuigd met een vrije trap van Tom den Besten die door Lennart Vink net naast werd getikt. Even later antwoordde de keeper met een prachtige save op een kopbal van Mark Wemmers.

Vroeg raak
In het tweede bedrijf was het al vroeg raak voor Floris Renes. De Ammerse aanvoerder zag dat zijn vrije trap door niemand werd getoucheerd en pardoes binnenviel. "We hebben hier laatst opgetraind: ballen scherp bij de tweede paal voorgeven. Nu had ik het geluk dat niemand 'm raakte."

VVAC-trainer Marten Boverhof baalde van de snelle tegentreffer. "Na de matige eerste helft wilden we meer vooruit gaan voetballen, maar toen veel meteen die 1-0. Vervolgens namen we langzaam aan meer risico waardoor we ruimte weggaven." Een kwartier voor tijd wist De Vos na een snelle counter daarvan te profiteren: 2-0.

Snoeihard
Het leek gespeeld maar kort daarop bracht Jelle de Wit de spanning weer terug. Hij kopte een corner van Aljan Dekker snoeihard tegen de touwen. De druk naam vervolgens toe op het doel van Vink. Diep in blessuretijd was daar ook die ene kans voor de lange invaller Joran Houweling, O19-junior nog. Vink wist nog net met zijn vingertoppen redding te brengen op zijn kopbal.

"Ik bracht hem in als nummer tien in de hoop meer te kunnen creëren", legde Boverhof uit. "In de laatste tien minuten fungeerde hij als spits om met het hoofd nog iets te kunnen forceren. Helaas lukte dat net niet. We hebben er voor geknokt, maar wat we brachten bleek niet goed genoeg."

Mentaliteit
Floris Renes zag ook zijn ploeg knokken. "Het was zwaarbevochten hoor, echt een derby. Het ging er hard op."

Ook Hutten merkte dit op. "Vorig jaar konden we dan nog weleens verzaken. Nu zie je dat we meer mentaliteit tonen. Met Ruud Ouweneel hebben we er ook wel wat ervaring bij en voorin hebben we veel aan routinier De Vos. We hebben een goed elftal, maar dat geldt zeker ook voor VVAC. Ze hebben een jonge ploeg waar veel in zit."

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >