GVV’63 houdt punt over aan treffen met nummer drie

09 feb 2019, 21.38Verslag

GAMEREN – GVV’63 lijkt langzaam maar zeker uit het dal te klimmen. Nadat het vorige week met maar liefst 4-0 won van nummer vier NEO’25, hield het zaterdag nummer drie SC Everstein op een 1-1 gelijkspel.

Via een strafschop van Daniel Bouma was GVV’63 in eigen huis op een 1-0 voorsprong gekomen. Twintig minuten voor het einde tekende Everstein uit een vrije trap alsnog de 1-1 aan, wat tevens de einduitslag zou betekenen.

(foto: Gijs van Tuijl)

Terecht, vond GVV’63-trainer Denny van Geffen na afloop: “In de eerste helft vond ik ons wat beter, daarin hadden we profijt van de wind en daar hadden we misschien iets meer uit moeten halen. In de tweede helft kantelde de wedstrijd, mede omdat er bij hun twee goede spelers binnen de lijnen kwamen die aanvankelijk gestopt waren bij het eerste elftal, maar nu weer zijn begonnen. Dan is 1-1 prima, al moet ik wel zeggen dat we vlak voor het einde eigenlijk nog de 2-1 hadden moeten maken, toen Mathijs (Libbers, red.) de bal goed breed legde op Nick (Ekelmans, red.), maar hij kon er jammer genoeg net niet bij. Dan had je heel smerig en stiekem nog de drie punten gepakt, maar al met al mogen we blij zijn met een punt tegen de nummer drie. We zijn echt goed uit de winterstop gekomen. Als je in de winterstop had gezegd dat ‘Gameren’ uit de eerste twee wedstrijden vier punten zou halen, hadden ze je voor gek verklaard.”

(foto: Gijs van Tuijl)

Sleutelwedstrijd
Na die twee knappe resultaten staat volgende week het uitduel bij naaste concurrent Vuren op het programma. Een cruciale pot, denkt Van Geffen: “Dat zie ik wel als een sleutelwedstrijd. Vuren-uit is altijd lastig; het veld is zeer matig en het publiek speelt daar ook altijd een rol. Het is een ploeg die we graag onder ons willen houden. We mogen zeker niet verliezen.”