GVV’63 krijgt in extremis overwinning in schoot geworpen; rapen gaar in Raamsdonksveer

13 apr 2019, 21.12Verslag

GAMEREN – GVV’63 wist zaterdag in de 94e minuut op bezoek bij RFC een 1-2 overwinning binnen te slepen. Dat was niet conform de verhoudingen op het veld, vond winnend trainer Denny van Geffen.

“Gezien de wedstrijd was een overwinning niet verdiend. Maikel van Tuyl, onze keeper, moest aan het einde nog twee keer zijn kwaliteiten tonen. Toen zei ik nog tegen onze leider dat we maar blij moesten zijn met een punt. Dat was ook de verhouding.”

(foto: Gijs van Tuijl)

Toch ging GVV’63 er in Raamsdonksveer in extremis alsnog met de overwinning vandoor. Nadat Richan Kreling al na drie minuten de score had geopend, maar RFC tien minuten later op 1-1 was gekomen, golfde de wedstrijd op en neer. De wedstrijd leek dus af te stevenen op een gelijkspel, maar dat was buiten de vierde minuut van de blessuretijd gerekend.

Embedded rich media on Twitter

Van Geffen kan na afloop nog steeds niet geloven hoe zijn ploeg de winnende treffer cadeau kreeg: “Ik weet niet wat er gebeurde, maar volgens mij ging er iets compleet mis in de communicatie tussen de linksback en de keeper. De back stopte, draaide om en liep zomaar weg van de bal. Hidde (Boersma, red.) liep natuurlijk gewoon door richting de keeper, legt de bal breed en Thomas van der Ley kon zomaar de 1-2 maken. Wij hebben de overwinning cadeau gekregen.”

Klap
Dat pijnlijke moment voor RFC leidde tot schermutselingen op het veld. Volgens Van Geffen was RFC’er Ayhan Uslu daarvan de aanstichter: “Hij deelde een klap uit aan Muzzamil (Ahmadzai, red.). En dan weet je het wel. Alles vliegt op elkaar en de gemoederen lopen dan hoog op. De scheids stond er gelukkig bovenop. Hij zag het gebeuren en gaf Uslu direct rood. De vlagger maakte ook een stampij en dat gingen de spelers overnemen. RFC voelde zich bestolen, omdat ze vonden dat de goal in buitenspelpositie werd gemaakt, maar dat kon helemaal niet, want toen Hidde de bal breed legde, moest Thomas nog tien meter lopen om bij de bal te komen. Hij was dus netjes achter de bal gebleven. Ik begrijp de frustratie bij RFC wel, aangezien het voor hen nu nog billenknijpen gaat worden.”

Lees ook: RFC-trainer Mo Duzgun is een andere mening toegedaan: 'Uslu werd geprovoceerd'

Veilig
Na dat hete middagje in Raamsdonksveer kan Van Geffen zich richten op de wedstrijd van volgende week. Dan komt zijn oude werkgever Haaften richting Gameren. Van Geffen verwacht dat zijn ploeg zich in die wedstrijd veilig kan spelen:  “Als we volgende week drie punten halen, blijven we er gewoon in. Daar ben ik van overtuigd.”

(foto: Gijs van Tuijl)