Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Haaften bekert verder na 2-2 en penaltywinst op Heukelum

10 nov 2018, 20.09Verslag

HAAFTEN – Derdeklasser Haaften werkte zaterdag thuis tegen tweedeklasser Heukelum een 0-2 achterstand weg en bereikte door een sterke tweede helft nog een verdiend 2-2 gelijkspel. Via penalty’s plaatste Haaften zich daarna voor de volgende bekerronde.

Precies een jaar geleden dwong Haaften eersteklasser WNC met 3-3 ook een remise af, maar toen sneuvelde Haaften nog bij de strafschoppen. Ditmaal kwam Haaften wel als winnaar uit de nu volgens het ‘ABBA’ systeem afgewerkte penaltyreeks, waarin de thuisclub alle vijf strafschoppen benutte. Eén misser van topschutter Ferry Meijdam werd Heukelum zo fataal.

Bekersucces
Haaften-trainer Adrie van Steijn was verguld met het bekersucces van zijn equipe die zich wel moest herpakken: “Onze eerste helft was vandaag erg matig. In de rust heb ik het spelsysteem omgezet en op meer energie in het voetbal aangedrongen. Het betere spel na rust met ook veel meer pit was een verademing. Dat was puur genieten. We hadden het toen al eerder kunnen afmaken maar gelukkig redden we het ditmaal wel via de penalty’s. Dat was ook verdiend, want Haaften heeft Heukelum in de tweede helft puur afgetroefd, al weet ik natuurlijk ook wel dat Heukelum inmiddels veel jonge invallers had.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Dominant
Heukelum-trainer Marco Verbeek zag zijn team na een goed begin toch in problemen komen: “Over ons eerste uur vanmiddag ben ik zeker tevreden. Toen was Heukelum dominant en hadden we de partij goed onder controle. Gaandeweg werd het met al die jonge invallers echter wel zwaarder. Zeker defensief want Haaften is juist voorin sterk. Voor de toekomst van Heukelum is het echter heel goed om ook de eigen jeugd in zulke duels een kans te geven.”

Invallers
Heukelum trad zaterdag in een nat Haaften dus zeker niet op volle sterkte aan. Robin Boekhout en Marvin de Jong waren voor de beker geschorst. Verder ontbraken Floris Kool, Tim Schwebke, Joell Papilaja en Wilfred Prigge wegens blessures. Gaandeweg de wedstrijd moesten nog drie man en al twee daarvan al voor rust wegens blessures worden vervangen, waardoor Heukelum uiteindelijk met vijf  A-junioren speelde. Vooral de defensie was nu erg jong en dat bleek tegen het offensief kwaliteitsrijke Haaften een fikse opgave.

De thuisclub telde overigens ook enkele invallers. Tomasz Kilian en Jeffrey Wolf ontbraken in de verdediging. Laatstgenoemde fungeerde nu als grensrechter. Verder zijn Daniël van Zuijdam en de broers Ivo en Sam Onink al geruime tijd bij Haaften geblesseerd uit de roulatie.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Beter Heukelum
Voor rust was Heukelum voor bijna tweehonderd toeschouwers duidelijk de beter spelende ploeg. Redouan Berghout bracht na een pass van Benjamin Meijdam de Haaftense keeper Lars Tertoolen voor het eerst in problemen. De beide goalies hadden het in de regen op het natte en gladde veld overigens lastig. Dat ondervond ook Heukelum-keeper Yoerik van ’t Pad bij schoten van Thijmen Gerringa en Johnnie Noorthoek. Bij een scrimmage na een corner van Sil van Putten kwam Haaften na 25 minuten nog goed weg.

In de 37e minuut nam Heukelum dankzij een laag schot van Benjamin Meijdam verdiend toch met 0-1 de leiding. Voordien had Ferry Meijdam nog een kopkans gemist. Zes minuten voor rust bracht Haaftens keeper Tertoolen bij een snoeiharde vrije trap van Sil van Putten prima redding. Even later kreeg Haaften via captain Danny Verwolf de eerste gele kaart van de natte middag.

Kort voor de pauze kwam Haaften toch nog twee keer dichtbij de gelijkmaker. Michael Smit trof het houtwerk en een kopgoal van Michel den Braber werd terecht afgekeurd omdat scheidsrechter Sjaak de Wild al voordien tijdig voor buitenspel had afgefloten. Vijf minuten na de hervatting kwam Heukelum al snel in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. Na goed werk van Wouter van Wijk krulde Sil van Putten de bal van afstand prachtig in de hoek: 0-2.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Herstel van Haaften
In die tweede helft voetbalde Haaften evenwel veel beter dan voor rust. Al snel regen de Haaftense kansen zich bij dit herstel aaneen. Een kopbal en een schot van Danny Verwolf, een doorbraak van Johnnie Noorthoek en een boogbal van Thijmen Gerringa bleven echter zonder Haaftens succes. Tijdens die boeiende wedstrijdfase was Heukelum echter ook twee keer gevaarlijk. Bij een schot van Benjamin Meijdam redde keeper Tertoolen goed. Dat deed hij opnieuw toen Redouan Berghout uit een pass van Benjamin Meijdam een vrije kans kreeg en inschoot.

Een kwartier na de thee kwam Haaften verdiend tot 1-2 terug. Uit een afgemeten voorzet van de over links doorgebroken Johnnie Noorthoek kopte Thijmen Gerringa voor doel raak: 1-2. In het vijfde wedstrijdkwartier werd het gelukkig voor het publiek eindelijk droog en hing de gelijkmaker al in de bewolkte lucht, doch Thijmen Gerringa en de dynamische Michel den Braber scoorden voor Haaften nog niet en Ferry Meijdam voor Heukelum bij een uitval met een boogbal bovenop het net trouwens evenmin.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Gelijkmaker
Uit een corner van Danny Verwolf vanaf rechts viel de terechte 2-2 gelijkmaker in de 76e minuut alsnog. Verdediger Jos van Zuijdam kopte uit die hoekschop van zijn aanvoerder schitterend raak: 2-2. Heukelum wankelde tegen het eind van het duel maar keeper Yoerik van ’t Pad hield zijn ploeg bij een knal en een vrije trap van Jordy Perdon keurig overeind. Tijdens de slotfase kregen de jonge Heukelumse invallers Tristan Borst en Sil Veltman allebei een gele kaart van arbiter Sjaak de Wild, die net als Haaften na rust duidelijk beter presteerde dan voor de pauze.

Haaften probeerde ook in drie minuten blessuretijd de zege nog te forceren, maar na een door de keeper overgetikte vrije trap van Danny Verwolf, een verwoede scrimmage na een corner, en een onbenutte mogelijkheid voor Thijmen Gerringa miste Jordy Perdon op slag van affluiten de allerlaatste kans. Dus moesten penalty’s voor beide teams over het verdere bekeravontuur beslissen.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Penalty’s
Voor Haaften scoorden Mark Timmer, Jordy Perdon, Thijmen Gerringa, Dennis van Riel, en Michael Smit bij die strafschoppen allemaal. Bij Heukelum benutten Sil van Putten, Menno Beusekamp, en Lars van Honk wel hun penalty, maar Ferry Meijdam schoot de tweede strafschop van Heukelum over het doel heen. Dus behoefde Heukelum zijn laatste penalty niet meer te nemen en bekert Haaften door een sterk herstel terecht verder.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >