Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Hardinxveld moet in slotfase buigen voor De Zwerver

14 apr 2019, 19.59Verslag

KINDERDIJK - Hardinxveld is in de slotfase van de uitwedstrijd bij de Zwerver onderuit gegaan. In een duel met veel strijd kwam Hardinxveld niet goed in de wedstrijd. De ploeg van trainer Arjan de Vries stevende niettemin tot de 83e minuut af op een doelpuntloos gelijkspel. Toen brak de thuisploeg de wedstrijd open en liep nog uit naar een 2-0 overwinning. Daarmee deed De Zwerver goede zaken in de kop van de ranglijst en lijkt er voor Hardinxveld niet meer in te zitten dan een middenmootpositie.

Hardinxveld moest zoals vaak dit seizoen aantreden in een gewijzigde formatie door de blessures Aron van Andel, Robin de Kok en Jos Laurs.

Tegen De Zwerver dat nog volop perspectief heeft op een prijs dit seizoen, moest Hardinxveld het initiatief laten aan de thuisclub. In de eerste minuut moest Hardinxvelddoelman Marc Koning al gestrekt naar de hoek bij een gevaarlijk schot. Een blok van verdediger Patrick Zwakhals voorkwam dat de thuisclub opnieuw gevaar kon stichten. Ook met het aantal corners was De Zwerver duidelijk in de meerderheid.

Peter Lodder Fotografie

Pas na een half uur spelen creëerde Richard Zwakhals de eerste kans voor Hardinxveld met een strakke voorzet, die voor het doel door iedereen werd gemist. Bij vlagen moest Hardinxveldverdediger Job Werkman alle zeilen bijzetten om de snelle Gauthier Luwawa in toom te houden.  Op slag van rust leek Hardinxveld toch toe te slaan uit een vrije trap van Thomas Rozeboom Bos. De rake kopbal van Vincent van Lopik in een vol doelgebied werd echter afgekeurd.

Evenwicht
In de tweede helft kwam er wat meer evenwicht in de strijd. Doelman Marc Koning moest wel opnieuw redden bij een schot van Redouan El Akchaoui in de kruising. Na mogelijkheden voor Richard Zwakhals, Danny van den Bout en een volley van Johan Woltman kreeg ook De Zwerver een open schietkans voorlangs het doel.

(foto: Arnold van Meerkerk)

In de 83e minuut werd dan toch de score geopend door De Zwerver, toen de bal in een druk doelgebied viel en Gauthier Luwawa met een sprong de bal via de onderkant van de lat net achter de doellijn kopte. Op zoek naar de gelijkmaker gaf Hardinxveld veel ruimte weg en had het nakijken toen Patrick Zwakhals als laatste verdediger niet kon ingrijpen en scheidsrechter Van der Zwan daar geen overtreding in zag. De weg naar het doel lag helemaal open voor Jorie Bieren, die zo de 2-0 voor De Zwerver als eindstand binnen kon schuiven.

Rode kaart
De reactie die daar op volgde kwam Patrick Zwakhals op zijn tweede geel en dus een rode kaart te staan.

Hardinxveld was door deze nederlaag een illusie armer en De Zwerver deed met de winst nog betere zaken toen ook bekend werd dat de nummers één en twee, Arkel en Groote Lindt verlies hadden geleden.  Hardinxveld blijft met nog vier wedstrijden te gaan zesde op de ranglijst en krijgt aan de eigen Sluisweg komende zaterdag 20 april sv Meerkerk op bezoek, dat als nummer elf nog niet helemaal veilig staat.      

(verslag: vv Hardinxveld)