Hardinxveld voor de beker ruim langs SVS’65

09 sep 2018, 18.43Verslag

Hardinxveld heeft in de tweede bekerwedstrijd een ruime overwinning geboekt op SVS’65. In een eenzijdig duel werd de bezoekende vierdeklasser aan de Sluisweg met 5-1 verslagen. Na het verlies van het eerste bekerduel bij Peursum kon de ploeg van trainer Arjan de Vries daarmee het vertrouwen weer wat oppoetsen.

Hardinxveld zonder de geschorste Vincent van Lopik en Danny van den Bout, en de wegens werkzaamheden afwezige Christian Verschoor, nam direct het initiatief in de wedstrijd en stond dat niet meer af. Na een paar minuten was het al raak toen Aron van Andel de bal voor het doel schoof en Aron Eijkelboom die verlengde tot in de verre hoek van het Spijkse doel. Na een afgekeurde treffer van Robin de Boon nadat de bal de achterlijn zou zijn gepasseerd kopte Niels Nomen uit een hoge voorzet wel de 2-0 fraai binnen.

Tegenover een hand vol kansen voor Niels Nomen en Aron Eijkelboom van Hardinxveld stond slechts een schuiver van SVS’er Sam Muilenburg voorlangs het doel. Op slag van rust ontsnapte Niels Nomen in de diepte en omspeelde SVS doelman Kaarsemaker om er uit een lastige hoek 3-0 van te maken voor de pauze.

De tweede helft begon rommelig met veel spelonderbrekingen. De WSB brigade hervond wel het ritme en uit een steekbal van Aron van Andel gleed Niels Nomen de 4-0 binnen. Even later werd de Hardinxveldspits gehaakt in de zestien en was het Niels Nomen zelf die uit de strafschop zijn vierde treffer aantekende en daarmee de stand naar 5-0 tilde. Hardinxveld nam de slotfase gemakkelijk op en dat bood Bart van Andel namens SVS’65 de gelegenheid om vlak voor tijd de eindstand op 5-1 te bepalen.

Komende zaterdag 15 september sluit Hardinxveld de poulewedstrijden voor de beker af in en tegen Vuren. Los van dit resultaat heeft Peursum door de winst op Vuren dan tegen SVS’65 de poulewinst in eigen hand.

(verslag: vv Hardinxveld)