Herkansing voor SV Lopik na verlies in Bussum

16 jun 2018, 19.56Verslag

BUSSUM - SV Lopik verloor zaterdag in Bussum in de finale van de nacompetitie kansloos met 3-0 van BFC, dat promoveert naar de tweede klasse. De Lopikenaren kunnen in een herkansingswedstrijd alsnog promotie afdwingen als aankomende zaterdag in Amsterdam gewonnen wordt van HBOK.

BFC was duidelijk een maatje te groot voor Lopik, dat er in de beginfase niet aan te pas kwam. Op het moment dat de Lopikenaren meer de aanval opzochten, sloeg de thuisclub vlak voor rust doeltreffend toe.

,,Dat was een fikse tegenvaller,” vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. ,,Het leek wel of mijn elftal met de handrem erop speelde. Wat er vorige week allemaal gebeurd is, heeft toch zijn impact. Ik had het idee dat veel spelers zich van hun beste kant wilden laten zien. Toen de 2-0 viel, heb ik met het oog op de wedstrijd van aankomende zaterdag mijn spits Ardy de With naar de kant gehaald, want hij staat qua gele kaarten op scherp. Het laatste kwartier speelden we een verloren wedstrijd. Gelukkig bleef de schade beperkt tot één goal.”

Zunderdorp
De zaterdagtweedeklasser HBOK (Het begon op klompen) is onbekend bij Bertus van Schaik. ,,De club komt uit Amsterdam en hopelijk uit het centrum. Dan kunnen we bij een zege meteen feestvierend de stad in.”

Van Schaik werd na zijn opmerking meteen met beide voeten op de grond gezet worden. HBOK komt uit Zunderdorp, een kleine deelgemeente boven Amsterdam met minder dan 1000 inwoners. Melkveehouderij is de belangrijkste activiteit…

Voorwaardelijke straf
SV Lopik zit overigens met de gevolgen van de vechtpartij na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Hilversum flink in zijn maag. De KNVB legde Lopik een voorwaardelijke straf op met een proeftijd van een jaar. Bij een nieuw incident krijgen de Lopikenaren zware sancties opgelegd.

De bestuursleden hebben in een open brief aan de leden gemeld dat zij het voorval betreuren en nadrukkelijk afkeuren, Het twee jaar geleden ingezette project Sportiviteit & Respect heeft in ieder geval een flinke deuk opgelopen.

Wim Kroone

Verslaggever regio Krimpener- en Lopikerwaard Mail Wim >