Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Heukelum houdt koploper Almkerk in bedwang

10 mrt 2018, 19.56VerslagUpdate

HEUKELUM – Heukelum blijft prima resultaten halen. Koploper Almkerk werd op eigen veld in bedwang gehouden. De 1-1 eindstand betekende Heukelums eerste gelijkspel in deze competitie.

Hoewel trainer Marco Verbeek over het resultaat wel tevreden was, hield hij een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. Dat had alles te maken met een schot van Sil van Putten. Heukelums aanvoerder knalde vlak voor tijd op de lat. “Anders hadden we hem gewoon nog gewonnen”, wist Verbeek. “Maar met 1-1 kunnen wij goed leven. Dat is tegen Almkerk een prima prestatie.”

De uitgedokterde tactiek bleek weer te werken, al duurde het lang voordat Heukelum in aanvallend opzicht van zich af kon bijten. Het eerste uur was Almkerk de, veel, betere ploeg. De gasten lieten echter na dat in de score uit te drukken. Alleen Jurre van Laarhoven wist, na een kwartier, het doel te vinden.

Mooie voetbeweging
Na rust was het bij Almkerk echter ook allemaal een stuk minder en Heukelum geloofde in een goed resultaat. Een kwartier na rust kwam de gewenste gelijkmaker. Ferry Meijdam werd diep gestuurd en zette ineens voor op Tim Schwebke. Schwebke kwam goed voor zijn tegenstander en stuurde de bal met een mooie voetbeweging de lange hoek in.

Daarna was Heukelum simpelweg de betere ploeg. Yoerik van ’t Pad moest één keer echt gestrekt toen hij een vrije trap van Pascal de Vries uit de kruising dook. Heukelum had echter het gevoeld dat de 2-1 nog ging vallen en bijna lukte dat via Van Putten dus ook. “Dat was helemaal prachtig geweest”, zei Van Putten na afloop. “Ik raakte de bal ook gewoon goed, maar de keeper pakt hem prachtig. Zonde.”

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >