Heukelum maakt het zichzelf lastig, maar wint van Tricht

06 okt 2018, 20.34Verslag

HEUKELUM - Heukelum had het zichzelf tegen Tricht een stuk makkelijker kunnen maken. In een goed eerste halfuur had de wedstrijd al beslist kunnen zijn, maar was Heukelum met 2-0 mild.

Daarna ging Heukelum slordiger voetballen en bleef het kansen missen. Na een 3-0 voorsprong kwamen de gasten nog dichtbij, maar meer dan de 3-2 zat er niet in.

Heukelum pakte nu zes punten uit de eerste drie wedstrijden en daar is Marco Verbeek tevreden mee. "Onze voorbereiding was met veel afwezige spelers erg moeizaam", zei Verbeek. "We kunnen nu steeds wat meer met een vaste ploeg spelen. Dan is het prima dat we nu zes punten hebben."

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Heukelum begon prima aan de wedstrijd. In het eerste halfuur kreeg de ploeg zeker vijf goede kansen. Benjamin Meijdam met een bekeken schot en Sil van Putten (strafschop) wisten er daarvan twee te benutten. Daarna werd het slordiger.

Stortvloed
Na rust kreeg Heukelum echter nog een stortvloed aan kansen om de wedstrijd al heel snel op slot te gooien, maar Tricht-doelman Nicky Janssen hield zijn doel op soms wonderbaarlijke wijze lang schoon. De 3-0 van Adem Kahraman leek de beslissing te zijn, maar het jonge Tricht kwam nog dichtbij een stuntje. Pepijn Lambregts maakte de 3-1 toen Heukelum de bal achterin niet weg kreeg. Invaller Luuk Monker kopte vlak voor tijd van dichtbij nog de 3-2 binnen, maar meer tijd kregen de gasten niet.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

"De lat ligt dit seizoen wat hoger", zei Verbeek. "We willen net wat beter presteren dan vorig jaar en dat betekent dat deze wedstrijden gewonnen moeten worden. Dat is vandaag gelukt."

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >