Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Heukelum niet opgewassen tegen titelkandidaat Papendrecht

04 mei 2019, 20.14VerslagUpdate

HEUKELUM – Heukelum bleek tegen titelkandidaat Papendrecht niet bij machte te stunten. Het bleef weliswaar lang spannend, maar op de 1-4 uitslag viel weinig af te dingen.

Daardoor blijft Papendrecht kansrijk in de strijd om het kampioenschap. Voor Heukelum staat nog louter de eer op het spel. Bij winst had Heukelum nog kans gehad op de derde periode, maar die mogelijkheid wees trainer Marco Verbeek snel van de hand.

“Daarvoor hebben we in eerdere wedstrijden te weinig laten zien daarin te geloven. Dus daar zijn we niet mee bezig geweest.”

Tegen Papendrecht had Verbeek alleen het eerste halfuur een goed Heukelum gezien. “Toen speelden we compact en daar hadden zij het moeilijk mee. Daarna viel het bij ons uit elkaar en daar wisten zij wel raad mee.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Klutsgoal
In dat eerste halfuur waren de eerste voorzichtige kansjes inderdaad voor de thuisploeg. Pas vlak voor rust kon Papendrecht gevaar stichten. Die lijn trokken de gasten na rust rap door. Binnen vijf minuten stond het via Jearlon Martina en Koen Lighaam 0-2. De thuisploeg leek kansloos, maar door een klutsgoal kwam Heukelum ook snel weer terug tot 1-2. Een voorzet van Ferry Meijdam eindigde via doelman Timo Kurpershoek op de paal. Bij het uitverdedigen schoot een verdediger tegen Semih Kaplan op, die zo die aansluitingstreffer maakte.

Dichter in de buurt van een resultaat kwam Heukelum echter niet. De 1-3 van Jay Luciano tien minuten voor tijd leidden een aantal grote kansen voor de gasten in, waarbij vooral Lighaam voor open doel een niet te missen kans kreeg. Hij schoot echter naast. Invaller Justin Beemsterboer tekende voor de eindstand: 1-4.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Wisselvallig
“We snakken naar het einde van het seizoen”, zei Verbeek. “Ik ben blij dat we al zoveel punten gehaald hebben en veilig zijn. Ik heb dit seizoen 28 spelers moeten gebruiken. Dat is gewoon te veel. We waren te wisselvallig.”

Papendrecht wacht komende zaterdag het voor het kampioenschap in de tweede klasse F mogelijk beslissende duel met Nico Sparta. 

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >