Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Jesse Hoogewoning (16) schiet Arkel naar finale tegen Unitas

06 jan 2018, 00.12VerslagUpdate

GORINCHEM - Unitas en ASV Arkel hebben zich geplaatst voor de finale van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. Maar wat een avond was het in De Oosterbliek. Een avondje futsal om niet meer te vergeten.

Man van de avond werd de pas 16-jarige Jesse Hoogewoning van ASV Arkel. Hij schoot eerst ASV Arkel JO17 naar de eindstrijd en vervolgens ook nog eens een keertje de Arkelse hoofdmacht. Hoogewoning benutte als enige zijn shoot-out.

Klik op de wedstrijdvermelding voor de samenvatting.

Unitas – Kozakken Boys 3-1
Kozakken Boys wilde een snelle voorsprong noteren en die missie lukte uiterst best. Bart Jongejan kreeg de bal panklaar aangeboden en rondde beheerst af: 1-0.  Dat was alweer zijn achtste van het toernooi.

Er is echter altijd baas boven baas. In dit geval Mounir El Ouazizi. Eén van de smaakmakers van het toernooi zorgde in zijn eentje voor een kanteling van de wedstrijd. Na de 1-1 schoot hij misschien wel een van de mooiste goals van het toernooi binnen. Of dat daadwerkelijk het geval is, wordt door alle kijkers bepaald via Facebook, maar de 2-1 was in elk geval wel een feit.

Mounir El Ouazizi zet Unitas op 1-1 tegen Kozakken Boys. (foto: Rick den Besten)

Het publiek ging er vervolgens eens lekker voor zitten, maar werd niet echt vermaakt. De spanning leek beide ploegen in hun macht te hebben en dat vond Unitas uiteraard prima met de minimale voorsprong op zak. Kozakken Boys moest iets creëren, maar kwam nauwelijks tot grote kansen.

Pas in de allerlaatste minuut viel uiteindelijk de beslissing. De Werkendamse doelman Rob de Groot ging zelf nog als ‘vliegende keep’ fungeren en dat werd de ploeg uiteindelijk fataal. Yoesef Pyla kon in leeg doel de beslissing verzorgen: 3-1.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Unitas staat daarmee voor het tweede jaar op rij in de finale van de Proxsys Cup. 

Bekijk hier de tweede helft van Unitas-Kozakken Boys.

Doelpuntenmakers:
Unitas: Mounir El Ouazizi (2x) en Yoesef Pyla
Kozakken Boys: Bart Jongejan

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Verder dan wij
De Werkendamse aanvoerder Bart Jongejan. “Zij zijn duidelijk een stukje verder dan wij. Met ZVG als basis kan dat ook niet anders. Alleen Johnny Lammers, Bart de Groot en ik spelen op hetzelfde niveau. Maar door heel compact te spelen, stond het bij ons goed.” 

Jongejan was al blij ongeschonden en vooral makkelijk de poulefase door te zijn gekomen. “Vooraf had ik dat niet verwacht, met tegenstanders als SVW, LRC en SteDoCo. Tegen Altena waren we beter en ook vandaag begonnen we goed door snel de 1-0 te maken. Maar daarna kwamen toch de kwaliteiten van de echte zaalvoetballers bovendrijven, met Mounir el Ouazizi in de hoofdrol.” 

Zijn coach Marinus van der Pijl was vooral trots op zijn spelers. “Drie jongens van 19.. En een elftal met alleen maar Werkendammers. We hebben de afgelopen dagen respect afgedwongen, bij de organisatie van de Proxsys Cup maar ook in Werkendam. Op het laatst hebben we besloten alsnog in te schrijven, want oorspronkelijk was dat niet de bedoeling.” 

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Tegen Unitas had het hoofd opleiding van Kozakken Boys zijn tactiek goed uitgedacht. “Ik had geen zin om ons te laten afslachten en dus moest de organisatie goed staan. En dat deed 'ie. Bovendien was en is Unitas favoriet, ze moesten het maar laten zien." 

Heukelum – Arkel 4-4, Arkel wint na strafschoppen
De eerste helft werd vooral gekenmerkt door een flinke dosis spanning. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen centimeter de ruimte. Een doelpuntenregen viel er dan ook niet in de bomvolle Oosterbliek.

Arkel deelde het eerste speldenprikje uit. Aanvoerder Remie Schuurman neemt de laatste wedstrijden zijn ploeg op sleeptouw en komt steeds beter in het toernooi. Die stijgende lijn zette hij ook in de halve finale door met de 0-1. Dat was tevens de ruststand.

(foto: Rick den Besten)

In de tweede helft werd er aan spanning niets ingeleverd. Beide ploegen werden gesteund door hun supporters en aan beleving was bepaald geen tekort. Arkel en Heukelum trakteerden het publiek op misschien wel de mooiste wedstrijd van het toernooi. Even met de ogen knipperen was funest na rust, want beide ploegen scoorden er lustig op los. Dan weer Schuurman, dan weer Benjamin Meijdam, dan weer Schuurman, dan weer Meijdam.

Ook Adem Kahraman en Tim Schwebke deden een duit in het zakje. De spanning was om te snijden, maar een winnaar kwam er niet na twee keer twintig minuten voetballen: 4-4.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Verlenging dus. Twee keer vijf minuten. De eerste grote kans in die verlenging kwam op naam van Schwebke. De spits van Heukelum stuitte op de paal. Beide ploegen kregen nog gigantische kansen op een plek in de finale, maar Daan Ruwaard kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort namens Arkel en in de allerlaatste minuut was het Heukelum dat ook nog een hotseknotsbegoniakans kreeg. Zonder resultaat. Shootouts!

De eerste namens Heukelum…Lars van Honk…MIS! 0-0…
De eerste namens Arkel…Robert Scheurwater…MIS! 0-0…
De tweede namens Heukelum…Benjamin Meijdam…MIS! 0-0…
De tweede namens Arkel…Remie Schuurman…MIS! 0-0…
De derde namens Heukelum…Tim Schwebke…MIS! 0-0…
De derde namens Arkel… Corné van Horik…MIS! 0-0…
De vierde namens Heukelum…Adem Kahraman…MIS! 0-0…
De vierde namens Arkel…Jesse Hoogewoning…RAAK! 1-0!

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Bekijk hier de shootouts

Jesse Hoogewoning bezorgt met een knal in de kruising Arkel een finaleplek!

Doelpuntenmakers:
Heukelum: Benjamin Meijdam (2x), Adem Kahraman, Tim Schwebke
Arkel: Remie Schuurman (3x), eigen doelpunt

Verdiend
Remie Schuurman, aanvoerder van het winnende Arkel. “Qua team is Heukelum beter, maar wij speelden vandaag onze beste wedstrijd van het toernooi. Als team hebben we gestreden, zeker mijn medespelers. Hierdoor kreeg ik ruimte en kansen om te scoren.” 

En dat deed Schuurman, wel drie keer. Telkens schoot hij zijn team op voorsprong, maar evenzovele keren kwam Heukelum naast Arkel. “We hebben de finaleplek verdiend, we zijn tenslotte vanavond geen enkele keer op achterstand gekomen. Over de wedstrijd morgen tegen Unitas wil ik nog niets zeggen, ik zit nog vol van deze pot.”  

Ook zaalcoach Tutu N’Donna weigerde vooruit te blikken. “Een dubbel gevoel heb ik voor mogen. Ik ben coach bij ZVG en ken de spelers van Unitas door en door. Ik weet hun sterke, maar ook zwakke punten. We gaan het zien. Maar ongelooflijk wat een wedstrijd was deze halve finale. Ik had stiekem wel aan dit succes gedacht. Met enkele jeugdspelers ben ik bij ZVG al een tijdje bezig met deze jongens. Niet voor niets staan we bij de oudste jeugd ook in de finale.” 

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Ongekende sfeer
“Het publiek is de grote winnaar”, kon Tim Verdier na afloop toch nog lachen. “Ongekend, wat een sfeertje en ook mooi dat wij eenmaal op achterstand in de tweede helft telkens weer snel terugkwamen. Het is natuurlijk wel zonde dat we uiteindelijk verloren, maar we kunnen terugkijken op een mooi toernooi.” 

Zijn collega Benjamin Meijdam was kritischer. “We hadden moeten winnen. We scoren via goed uitgespeelde kansen, de doelpunten van Arkel waren afstandsschoten en waarvan er negen van de tien niet ingaan. ..” 

Maar die gingen er wel in. “Een seconde voor het einde kreeg ik nog een geweldige kans, maar ik miste. Bij shoot outs, waarvan wij in dit toernooien niet eens van het bestaan wisten en dus ook niet hebben kunnen oefenen, zijn de kansen fifty-fifty. Nogmaals, we hadden het zover niet moeten laten komen en gewoon moeten winnen. Volgend jaar, met Sil van Putten (vakantie - TS) er wel bij, gaan we voor de titel. Hij kan in wedstrijden als tegen Arkel het verschil maken.” 

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Heukelum is dan, zowel in de zaal als op het veld, ook weer een jaartje verder. “Twee jaar geleden, toen we de finale wonnen en het op Vrieswijk een gekkenhuis werd, speelden we op het veld nog in de derde klasse. Nu maken we een klasse hoger kans op een periodetitel. Verder spelen we met een aantal spelers (Sil van Putten, Lars van Honk, Benjamin Meijdam en Yoerik van ‘t Pad - TS) pas vanaf dit jaar serieus in de zaal, bij Kawin in Vianen. In de Topklasse en dat is een niveautje lager dan de Gorcumse zaalploegen.” 

De reportage van Gorkum TV/Regio-Voetbal, met unieke beelden en interviews, komt zaterdag online.