Johnny Lommers met 2-2 reddende engel voor Kozakken Boys

04 mei 2019, 18.46Verslag

WERKENDAM – Kozakken Boys kon na een kickstart zaterdag niet overtuigen tegen VVSB. Na de 1-2 wierp Werkendammer Johnny Lommers zich nog op als de reddende engel met de 2-2.

Met de late 2-2 hield Lommers de schade beperkt voor een zonder overtuiging spelend en slordig Kozakken Boys, dat de vroege 1-0 geen vervolg kon geven op het winderige sportpark De Zwaaier. De concurrenten HHC Hardenberg, HFC en IJsselmeervogels verloren echter, waardoor het uitzicht voor de Werkendammers op een plaats in de top drie nog steeds open ligt.

Teleurgesteld
Toch heerste bij trainer Michel Langerak teleurstelling over het optreden van zijn manschappen tegen VVSB. “Als je de uitslagen ziet, dan hadden we gewoon richting de derde plek kunnen gaan en een grote stap kunnen zetten met het binnenhalen van de derde periode. De uitslag en de manier waarop we gespeeld hebben, daar ben ik wel een beetje teleurgesteld over”, aldus Langerak.

(foto: Jan Noorlandt)

“We misten een dosis gezonde agressiviteit, waarmee je iets af kunt dwingen. De eerste helft kwamen we daar nog mee weg door het vroege doelpunt. In de rust heb ik nog geprobeerd de spirit aan te wakkeren, maar dan kom je met 1-2 achter door goals die we gewoon weggeven. Dan mag je blij zijn dat Johnny Lommers, de man uit Werkendam, ons nog een punt bezorgt”, aldus de trainer van Kozakken Boys.

Uitstekende start
De wedstrijd kende wel een uitstekende start voor Kozakken Boys. Binnen drie minuten stond de thuisclub al op 1-0 bij de eerste de beste echte aanval. Gwaeron Stout bracht de bal in de doelmond en met een listig hakballetje zorgde Ahmed el Azzouti voor de 1-0. Even later was Azzouti bijna bij zijn tweede treffer, al buitelde de graaiende keeper Ruben Valk over hem heen. Daarmee ging de treffer niet door en bleef de sluitpost half groggy op de grond liggen.

(foto: Jan Noorlandt)

Na een minuut of vijf strompelde de keeper van VVSB naar de kant en was het nog even wachten op zijn vervanger Menno de Jong. Nadat het spel eindelijk weer hervat werd, was het ritme er bij Kozakken Boys helemaal uit. VVSB greep de luwte bij de thuisploeg aan om zelf maar eens gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg goed weg met een schuiver op de paal van Frank Tervoert. Keeper Richard Arends stopte ook de rebound.

Kort na het half uur kwam Kozakken Boys weer goed weg, nadat Arends zich liet verrassen door een verre pegel met de straffe wind mee van Tommy Bekooij. Wel pakte de sluitpost van Kozakken Boys de rebound van Tervoert. In het slot van de eerste helft begon Kozakken Boys zich eindelijk weer te roeren. Een schuiver van Azzouti duwde de sluitpost van VVSB nog naast en een poging van Leon Bot sloeg net naast het doel.

Bart Stoutjesdijk Fotografie

Dubbele wissel
Na de rust kreeg Kozakken Boys de overtuiging er echter ook niet in. Uit een vloeiende combinatie schoot Tervoert de gasten uit Noordwijkerhout aan de andere kant zelfs langszij met de 1-1. Even later had Kozakken Boys geluk, dat keeper Richard Arends een vrije inkopper van Tervoert nog kon keren.

Trainer Michel Langerak greep in met een dubbele wissel en bracht Jeffrey van Nuland en Johnny Lommers in voor Leon Bot en Sanny Monteiro. Nog in dezelfde minuut was het achterin bij Kozakken Boys weer mis. Tommy Bekooij kon vrij oprukken en passeerde keeper Arends, gleed nog even uit, maar schoof vervolgens toch de 1-2 binnen. Met de moed der wanhoop ging Kozakken Boys proberen de muur van VVSB te slechten. Negen minuten voor tijd wierp Werkendammer Johnny Lommers zich op als de verlosser. Na een voorzet kopte Lommers in de drukte de 2-2 binnen.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >