Jubilaris Joran Schröder redt in slotseconden punt voor SteDoCo

23 feb 2019, 21.04Verslag

Hoornaar • Na twee nederlagen op rij was SteDoCo wel weer eens aan een lekkere overwinning toe. Tegen het bezoekende VVOG lukte dat niet, hoewel de wel erg late gelijkmaker van topscorer Joran Schröder misschien wel zo werd ervaren. De Hardinxvelder, die na afloop werd gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in de Hoornaarse hoofdmacht, schoot keihard de 2-2 op het scorebord.

"Nou dat niet", liet de jubilaris, inmiddels op 102 caps, optekenen. "We hebben twee punten verloren en die hebben we verloren bij het begin van de tweede helft. We hadden in het kleedlokaal juist elkaar beloofd een tandje feller te spelen. We verloren namelijk teveel het balbezit. Maar we begonnen slap aan de tweede helft en keken daardoor zo tegen een 0-2 achterstand aan. Misschien mogen we uiteindelijk blij zijn met een punt. De verwachtingen zijn nu weer wat getemperd. We hebben een goede selectie, maar zonder enkele vaste basisspelers zijn de automatismen er toch wel even uit."

Twijfelachtige eer
Gelijk had de lange spits. Want vroeg in de eerste helft was er nauwelijks enige lijn in het spel van de Alblasserwaarders te vinden. Het zoekende SteDoCo mocht namelijk kort na het begin van geluk spreken dat Harderwijker Joshua Tijdens oog in oog met doelman Mark Smith het net niet wist te vinden. De onwennig spelende Toby Mulder, als vervanger voor de geblesseerde Jesse Wielinga, verkeek zich volkomen op de bal en zag zijn tegenstander Biya een puntgave voorzet geven. Maar SteDoCo rechtte de rug. Vincent Verheul verprutste de kans op de openingstreffer. Nog voor rust had Rensy Barradas tot twee keer toe diezelfde twijfelachtige eer.

Winterjas
SteDoCo verzuimde voor rust het verschil te maken. Toen VVOG dat - door goals van Jeroen Buitenhuis en Pernelly Biya - direct na de helftwisseling wel deed, leek het een schier onmogelijke opgave te worden. Ondanks het lekkere voorjaarszonnetje had de aanhang van de thuisclub de winterjas best nodig, want hartverwarmend was het niet SteDoCo wat liet zien.

Maar VVOG vond het best en liet de subtopper terug in de wedstrijd komen. Een aantal corners werden simpel weggegeven. Halverwege de tweede helft stuurde Schröder rechtsback Etienne Pereira, die keurig afrondde en de spanning in de wedstrijd terugbracht; 1-2. SteDoCo ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel vijf minuten voor tijd. Maar zonder VAR en een niet oplettende scheidsrechter inclusief een niet op de achterlijn staande assistent werd de rake inzet van weer Schröder niet gezien. In de laatste speelseconden was er geen twijfel, met een keihard schot bepaalde Schröder de eindstand op 2-2.

“Eigen schuld, dikke bult”, vond trainer Gijs Zwaan na afloop. “We hadden na 45 minuten met 3-1 voor moeten staan. We hebben het meeste balbezit, maar als je niet scoort dan wordt het moeilijk. Soms krijg je zes kansen en maak je er vijf. Maar vandaag kregen we er vijf en scoorden er geen eentje. We hebben elkaar in het kleedlokaal in de rust geen verwijten gemaakt, maar wel de afspraak gemaakt er één of twee procent bovenop te doen. Desondanks kwamen we op een 0-2 achterstand, maar we hebben wel bereidheid getoond om er voor te gaan.”

Zwaan speelt komende dinsdag voor de EM Cup in Kerdriel tegen DSC. “Afhankelijk van het resultaat geef ik de spelers donderdag en zaterdag vrij. We zijn vanaf het trainingskamp begin januari al weer een hele tijd bezig. Een flinke belasting voor een spelersgroep, die toch als voormaliger hoofdklasser nu op plek vijf in de Derde Divisie staat. Want ondanks twee nederlagen en het resultaat van vandaag staan we er nog steeds. Vanaf volgende week maandag gaat de focus weer op de uitwedstrijd tegen DOVO.”

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >