Kampioen Unitas doet z'n sportieve plicht

13 mei 2018, 21.40Verslag

De honger van Unitas is nog niet gestild. Ook de eerste wedstrijd na het binnenhalen van het kampioenschap werd gewonnen: met 2-3 van Boshuizen.

Na het kampioensfeest van afgelopen donderdag moest Unitas zondag zich weer opladen voor de competitie teneinde de sportieve plicht te vervullen. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een erehaag gevormd door Boshuizen. Dit respectvolle gebaar werd zeer gewaardeerd door de Gorcummers.

Beide teams konden vrijuit voetballen, want Boshuizen had zich veilig gespeeld afgelopen donderdag. Dat vrijuit voetballen werd vooral door Unitas ten toon gespreid. De ene na de andere oogstrelende combinatie werd er op de (echte) grasmat gelegd. Even een opsomming: 9e minuut schot Armand Selmani: naast. 14e minuut schot van Onur Ulusan op de keeper. 15e minuut : Mo Kibrom kopt over.

Kansen genoeg, maar de scherpte voor het doel ontbrak.

In de 19e minuut nam Onur Ulusan een snelle vrije bal, plaatste hem op Armand Selmani, die wegdraaide van zijn tegenstander en Daniël Alexander bediende en de 0-1 zat er in.

Paal
Nadat Onur Ulusan in de 26e minuut nog net naast kogelde kwam de eerste mogelijkheid voor de gastheren . Ook de verdediging van Unitas miste een beetje de scherpte op sommige momenten en zo belandde de poging op de paal.

Nog niet echt wakker was de verdediging toen de 1-1 viel uit een vrije trap van de linkerkant. Geheel ongedekt kon bij de tweede paal Rick Arnoldus inkoppen.

De aanvalsdrift van Unitas bleef aanhouden toen Armand Selmani werd gelanceerd aan de rechter buitenkant. Zijn voorzet werd binnengewerkt door Fabian van Horssen, die de 1-2 ruststand op het bord zette.

Slordig
De tweede helft werd het spel wat slordiger aan Unitas’zijde en moest doelman Ruud Verberk een keer handelend optreden na een schot van randje 16.

In de 65e minuut ging Stefan van Hulst van het veld en werd vervangen door Gordillio Clemens.

In de zelfde minuut kwam ook Achraf Chentouf in het veld. Deze begenadigde technicus had door werkzaamheden de kampioenswedstrijd moeten missen. Hij verving Yosief Ghide.

Weer regende het kansen. In de 67e minuut een dotje voor Armand Selmani en in de  68e minuut presteerde Fabian van Horssen het om eerst op de linkerpaal te schieten en de rebound schoot hij tegen de rechterpaal.

Toen in de 70e minuut Armand Selmani weer eens een keer ontsnapte kon de keeper van Boshuizen hem alléén stoppen middels een overtreding in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd onberispelijk benut door Fabian van Horssen en dat betekende de 1-3.

In de 81e minuut kwam Sergio Thijs nog voor Armand Selmani. In de 82e minuut  schoot Daniël Alexander nog eens tegen de keeper op en in de 88e minuut kon de rechtervleugelaanvaller van Boshuizen de bal vrij voorzetten en deze voorzet werd afgerond door Sohrab Safi.

Even later floot scheidsrechter Rampersad af en had Unitas zijn sportieve plicht gedaan.

Volgende wedstrijd : Hoogland thuis om half drie.

(verslag: GVV Unitas)