Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Kerkwijk laat geen spaan heel van armoedig RKVSC

09 feb 2019, 22.34Verslag

KERKWIJK – Zonder al te veel moeite wist Kerkwijk zaterdag thuis af te rekenen met RKVSC. De hekkensluiter in de vierde klasse D werd, mede dankzij een hattrick van Jorel Helderman, met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Voor de winterstop wist Kerkwijk in Velddriel al met 1-5 overtuigend te winnen en dat deed het zaterdag dus nog even dunnetjes over. Via Bart de Waal was de thuisploeg op een 1-0 voorsprong gekomen, waarna Michel van den Hanenberg de 2-0 aantekende. Na rust werd diezelfde Van den Hanenberg in het zestienmetergebied gevloerd, waarop Jorel Helderman de strafschop verzilverde. Na een eigen goal van RKVSC en een rake vrije trap van Helderman, kon Kerkwijk in de laatste minuut nog met vier man op de Velddrielse goalie af. Helderman mocht zijn hattrick vervolmaken en de 6-0 eindstand op het scorebord zetten.

Verplichte zaterdag
Kerkwijk-leider Marc de Bijl kon na afloop dan ook niet anders dan tevreden zijn: “Het was geen goede wedstrijd, meer een verplichte zaterdag. Maar goed; we hebben er zes gemaakt, zijn er blessurevrije uitgekomen en hebben geen kaarten gekregen. Gewoon prima.”

Volgende week wacht RKVSC het thuisduel met Noordeloos, terwijl Kerkwijk op bezoek gaat bij SVS’65. Een lastig karwei, weet De Bijl: “We hebben het daar altijd enorm moeilijk, maar ik hoop dat we dit jaar wél een goed resultaat kunnen neerzetten. Ik hoop dat we als ploeg zijnde een stap hebben gezet. In 2019 hebben we nog geen punten verloren en voor een Kerkwijk dat nu de rug aan het rechten is, zou het mooi zijn als je in en tegen ‘Spijk’ een resultaat kan boeken.”