Knappe zege GVV Geldermalsen

07 okt 2018, 17.54Verslag

GELDERMALSEN - GVV Geldermalsen liet zondag een knappe 6-2 zege op DSC noteren.

Na vijf minuten stuurde Silvio Lafranceschina Marcel vd Heijden diep. Deze zette goed voor op de in de basis startende routinier Leon van Zee (die normaliter zijn wedstrijden in het derde elftal speelt) welke met links de 1-0 op het scorebord zette. Nog geen vijf minuten later was het vd Heijden die middels een vrije trap de 2-0 binnen krulde. Kortom een droomstart voor de mannen van Nicki Beekwilder.

G.V.V. was nog aan het nagenieten van de vroege voorsprong waardoor het drie minuten later alweer 2-1 stond. Het spel ging op en neer en in de 20e minuut bereikte Leon van Zee met een slim balletje Ilias el Mazyani die op zijn beurt vd Heijden 1 op 1 zette; u raadt het al 3-1. DSC kreeg wat kleine kansjes, maar de grootste kans kwam in de 30e minuut toen spits vd Heijden vergat af te leggen op de meegelopen van Zee en zelf schoot. De tot nu toe wat ongelukkig keepende keeper maakte zijn eerste redding van de middag en voorkwam de 4-1.

In de 35e minuut kreeg G.V.V. rond de zestien meter een vrije trap die opgeëist werd door el Mazyani. De keeper redde zijn inzet en de rebound strandde in de Kerkdrielse muur. De bal belandde vervolgens voor de voeten van el Mazyani die beheerst de 4-1 inschoot en zo zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen maakte.

DSC werd gevaarlijker en de uitstekend keepende Geldermalsense sluitpost Ridjioni Lubbinge voorkwam de aansluitingstreffer. In de 40e minuut werd het dan toch 4-2. Dit was tevens de ruststand.

Hattrick
De geblesseerde Danny Hak bleef achter in de kleedkamer. Zijn plek werd ingenomen door tiener Brandon Monhemius.

In de 50e minuut werd de moegespeelde Leon van Zee gewisseld voor Prebibo Okunwei. Deze bewees na vijf minuten al zijn waarde door koelbloedig de 5-2 op het scorebord te zetten na een goede bal van Lafranceschina. In de 75e minuut leek DSC de 5-3 te maken, maar libero Eric Tap alias CR7 haalde de bal knap van de doellijn. In de 80e minuut werd vd Heijden door een goede steekbal van el Mazyani alleen voor de keeper gezet en voltooide zijn hattrick; 6-2. Diezelfde el Mazyani werd in de 85e minuut gewisseld waardoor Marcel van Doesburg na vijf maanden blessureleed zijn rentree kon maken.

Volgende week de uitwedstrijd tegen SCR, waar G.V.V. hopelijk de goede reeks voortzet.

(verslag: GVV Geldermalsen)