Koploper Be Ready baalt als een stekker na verlies tegen DIA

02 dec 2018, 19.31Verslag

HANK - Be Ready baalde zondag als een stekker. De koploper in de vierde klasse ging onderuit tegen DIA met 2-4 en moet nu de koppositie delen met RFC.

Het meeste chagrijn zat bij de Hankenaren over het optreden van scheidsrechter Cornelis Onink, die eigenzinnig zijn partijtje floot en alle beslissingen nam zonder zich ook maar te storen aan beide grensrechters en een enorm stempel drukte op de wedstrijd. Zo floot de leidsman regelmatig de aanval van Be Ready af wegens buitenspel, terwijl de grensrechter van DIA niet eens zijn vlag omhoog stak.

Anderzijds liet hij overtredingen gewoon doorgaan. Het leidde tot de nodige irritatie bij Be Ready, dat danig gefrustreerd van het veld kwam na het laatste fluitsignaal en de 2-4.

Trainer Arno de Vries schudde met het hoofd over het optreden van de scheidsrechter, maar stak ook de hand in eigen boezem. “We hebben het zelf een beetje in de hand gewerkt. We begonnen te slap. Met name voor de rust was het niet goed en dan krijg je twee goals tegen, omdat we de afspraken niet nakomen. Dan is het alle zeilen bijzetten en risico’s nemen. Natuurlijk is dit een enorme domper, maar daar zullen we ook mee moeten dealen. Deze wedstrijden zitten er ook tussen.”

Vizier
Vanaf het beginsignaal richtte Be Ready het vizier op het doel van DIA. Echt los kwamen de aanvallers echter niet. Een eerste poging had geen richting en goalgetter Robin v/d Noort miste eveneens de precisie.

Twee uitbraken voor DIA leverde aan de andere kant de 0-2 op door twee keer Remco Sluijk.

Schade repareren
Na de rust zette Be Ready alles op alles om de schade nog te repareren. Meteen kopte Van den Noort een vrije kopkans van dichtbij echter over. Zes minuten later viel wel de aansluiter middels Thomas Vergunst met de 1-2. Even later was de verdediging van Be Ready weer niet bij de les en kwam DIA op 1-3. Vervolgens gaf de 2-3 van Safi Esmati weer hoop.

In de slotfase bleef Be Ready zich echter stuklopen op de hechte verdediging van DIA en de beslissingen van de scheidsrechter, die een goal afkeurde voor buitenspel. In de blessuretijd deed DIA de Hankenaren nog een keer pijn met de 2-4 van Maxim Denisov.