Koploper Brakel blijft maar gelijkspelen in 2019

09 feb 2019, 21.41Verslag

BRAKEL – Waar Brakel met een voorsprong van tien punten de winterstop in ging, is die marge na drie wedstrijden flink geslonken. Zaterdag werd tegen MVV’58 voor de derde keer gelijkgespeeld.

Na een 0-0 bij Lekvogels en een 1-1 bij SVS’65, hield ook MVV’58 de manschappen van trainer Hans de Jong op een gelijkspel.  Toch was die voor de derde opeenvolgende keer niet eens ontevreden: “Natuurlijk wil je het liefst winnen. Dat was het lekkerste geweest, dan had je ‘Meteren’ op negen punten achterstand gezet. Maar het belangrijkste is toch bovenal om dit soort wedstrijden niet te verliezen. Dan ben ik over een 0-0 niet ontevreden. Wij hadden in de eerste helft afstand moeten nemen, terwijl zij in de tweede helft de wind mee hadden en wij ons moesten beperken tot tegenhouden. Zij kregen kansen op de winnende, maar Christian (van der Zalm, red.) hield ons met een aantal prachtige reddingen op de been. Achteraf mag je dan blij zijn dat je gelijkspeelt”, aldus De Jong, die wel Ton Drost geblesseerd uit zag vallen. Hij mist daardoor de wedstrijd van volgende week; de allerlaatste derby tegen Zuilichem.

(foto: Maurice Haubrich)

Eigen kracht
In de huidige situatie – Hans de Jong wil met BZC’14 het liefst in de derde klasse beginnen – zou het voor Zuilichem wellicht beter kunnen zijn om de drie punten aan Brakel te geven, om ze zo richting een mogelijke promotie te helpen. Dat ziet De Jong overigens absoluut niet gebeuren: “Dat zou een sportman als Nabil nooit doen. En dat snap ik. Wij moeten het gewoon op eigen kracht doen en dan moet je van iedereen de beste zijn, ook van Zuilichem. Zij kunnen volgende week de titelstrijd weer helemaal open gooien. Het zal een moeilijke klus worden, maar ik heb er vertrouwen in dat we daar de drie punten kunnen pakken.”