Koploper Brakel dient hekkensluiter RKVSC historische nederlaag toe

24 feb 2019, 14.41Verslag

BRAKEL – Brakel was zaterdag vele maten te groot voor RKVSC. De koploper in de vierde klasse D deed tegen de hekkensluiter wat het moest doen met een historische 10-0 overwinning tot gevolg.

Met vijf doelpunten was Jasper Gouda Quint zaterdag verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie. Hij staat met 22 doelpunten ruim bovenaan in het topscorersklassement van de Bommelerwaard. De vijf andere doelpunten kwamen op naam van Sten Pijlman, Joey van Horssen, Andor van Andel en Jeroen van Wijgerden (tweemaal).

Foto: Michel Haubrich

Een 10-0 zege gebeurde nog niet eerder in de geschiedenis van Brakel en dus kon trainer Hans de Jong na afloop niet meer dan tevreden zijn: “Het was eenrichtingsverkeer, vanaf de eerste minuut. We hebben flink uitgehaald. Voor ons was dit de ideale wedstrijd om alles van ons af te spelen”, verwijst De Jong naar de pijnlijke 5-1 nederlaag bij aartsrivaal Zuilichem.

“Dat was gevoelig, maar onze kracht is dat we onverstoorbaar zijn gebleven. Ik wist dat het lastige weken zouden worden, maar ik ben nog redelijk tevreden met hoe we daar doorheen zijn gekomen. Je moet niet vergeten; we hebben tot nu toe pas twee keer verloren, we hebben een periodetitel, een reeks van veertien ongeslagen wedstrijden op rij, wat een clubrecord is, en vandaag winnen we met 10-0, iets dat ook nog nooit eerder gebeurd is.”

Foto: Michel Haubrich

De Jong verwacht lang te kunnen strijden om de titel: “We kunnen dit seizoen echt nog wel een keer gaan verliezen, daar bereid ik iedereen dan maar alvast op voor, maar ik denk ook niet dat Groot-Ammers alles gaat winnen. We moeten zo lang mogelijk meedoen om de titel en ik denk dat de serie wedstrijden die er nu aan komt, in ons voordeel is. We hebben het in eigen hand. Nu moeten we laten zien dat we kampioen willen worden.”

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >