Koploper Roda Boys levert wanprestatie tegen promovendus

17 dec 2018, 07.29Verslag

AALST – Voor Roda Boys komt de winterstop als geroepen. Na de midweekse bekeruitschakeling tegen een zondagvierdeklasser, verloor de koploper in 2F zaterdag met 2-4 van promovendus Altena.

Zwaar onnodig, vond trainer Frank Brands zondag: “We balen verschrikkelijk. Dit was totaal niet nodig en we hebben het zelf laten liggen. Tegen clubs van het kaliber Pelikaan of Nivo Sparta kun je verliezen, maar gisteren hadden we bij een mindere dag ook nog gewoon kunnen winnen. Het is alleen wel cruciaal dat je je aan de teamafspraken houdt. En dat deden we in de eerste helft totaal niet. We stonden als elf individuen in het veld. Iedereen speelde zijn eigen wedstrijd. Dan gaat er heel veel mis en daar komt dan nog bij dat Altena verschrikkelijk effectief was. Ze kwamen voor rust maar drie keer voor het doel.”

Maar daaruit wist de promovendus in de eerste 32 minuten wel drie keer te scoren. Maverick van Maaren en Christian van Aalst verkleinden de marge in de tweede helft nog wel naar één doelpunt, maar tien minuten voor tijd maakte Altena aan alle Aalsterse illusies een eind door uit een, volgens Brands, ‘zeer dubieuze’ strafschop de 2-4 aan te tekenen.

(foto: Gerald van Zanten)

Opvallende statistiek
Opvallend genoeg was het verlies tegen Altena alweer de vierde thuiswedstrijd waarin Roda Boys punten liet liggen. In de voorgaande zes thuisduels, behaalde de formatie uit Aalst slechts acht punten. Ter vergelijking; alle zes uitduels werden in winst omgezet.

Ook  Brands is op de hoogte van de opvallende statistiek, maar weet niet waar het verschil van tien punten vandaan komt: “Ik heb daar geen passende verklaring voor. Wij doen thuis niks anders dan uit en ik heb ook niet het idee dat de speelwijze van tegenstanders heel anders is. Zo heb ik het in ieder geval niet ervaren. Ik denk dat het gewoon stom toeval is.”

Door de winst van Nivo Sparta op Pelikaan, gaat Roda Boys de winterstop in als koploper, met slechts één punt voorsprong op de grote rivaal.