Kozakken Boys buigt pas in blessuretijd voor Vitesse

20 dec 2018, 21.04VerslagUpdate

WERKENDAM - Het bekeravontuur van Kozakken Boys is in de 1/8 finales ten einde gekomen, maar de Werkendammers waren tegen eredivisionist Vitesse dichtbij een stunt.

Door goals van Matus Bego voor rust en Quentin Jakoba na rust leek het bekerduel af te stevenen op een verlenging.

Embedded rich media on Twitter

Zover kwam het niet. In de extra tijd (92e minuut) schoot de Noor Martin Odegaard, eigendom van Real Madrid, Vitesse naar de overwinning (1-2).

Geen gezichtsverlies
Trainer Leonard Slutskiy van Vitesse hield de kern van zijn team donderdagavond in stand voor het bekertreffen tegen Kozakken Boys. Een teken dat de coach van Vitesse geen gezichtsverlies wilde leiden in Werkendam.

Het betekende dat Kozakken Boys te maken kreeg met een sterk Vitesse. Collega- en interim-trainer Michel Langerak van Kozakken Boys startte natuurlijk met de sterkst mogelijke formatie met Ahmed El Azzouti in de spits. Langerak moest zich vasthouden aan het gegeven dat vaak andere krachten boven komen drijven in dit soort wedstrijden. Daarnaast hoopte de coach op een cupsfeer. Die was er zeker wel op de redelijk bezette De Zwaaier, waar Kozakken Boys eerder stuntte door eerste divisionist FC Almere City uit te schakelen. Zover kwam het tegen Vitesse net niet.

Bart Stoutjesdijk Fotografie

Paal
In de wedstrijd was de eerste mogelijkheid voor Kozakken Boys. Na een voorzet van Jeffrey Rijsdijk leek Sanny Monteiro de openingsgoal binnen te koppen. De bal belandde echter op de verre paal. Aan de andere kant was het bij de eerste uithaal van Vitesse wel raak. Keeper Richard Arends had geen antwoord op de harde uithaal van Matus Bero (0-1).

(foto: Rick den Besten)

Vitesse kreeg nog een paar mogelijkheden, maar de richting werd niet gevonden. Aan de andere kant had Ahmed el Azzouti een uithaal in gedachten, maar die werd geblokt.

Spannende slotfase
Na de rust probeerde Kozakken Boys de bakens te verzetten. Dat lukte een half uur voor tijd na een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk. Quentin Jakoba kwam hoog om de 1-1 binnen te koppen.

(foto: Rick den Besten)

Wat restte was een spannende slotfase. Vitesse drong aan, maar keeper Richard Arends redde knap op een vrije mogelijkheid van Bryan Linssen. Daarna leek Kozakken Boys een verlenging af te dwingen. In de paar minuten blessuretijd ging het echter nog mis. Martin Odegaard kreeg teveel ruimte om uit te halen en sloeg toe met de 1-2.

Supertrots
“Het was een fantastische wedstrijd. Jammer dat je die treffer in de blessuretijd nog tegen krijgt. Dat was sneu. Anders hadden we in de verlenging misschien nog een kansje gekregen. Dat was wel mooi geweest. Maar ja, dit is voetbal. Ik denk wel dat we supertrots kunnen zijn. We zijn maar amateurs en dit zijn mooie wedstrijden om te spelen. Ik heb nog shirtje geruild met Bryan Linssen. Dat is ook mooi”, stapte verdediger Sven van Ingen met zijn maten van de ‘Boys’ toch met voldoening de kleedkamer in.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >