Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Kozakken Boys toont power in klassieker tegen SV Spakenburg

13 apr 2019, 18.27VerslagUpdate

WERKENDAM – In Spakenburg moest Kozakken Boys nog buigen met 2-1. Zaterdag namen de ‘Boys’ revanche met een krachtige 2-1 op De Zwaaier.

Het was uitgelatenheid alom na afloop bij Kozakken Boys. De 2-1 in de klassieker telde dubbel. De Werkendammers namen niet alleen revanche voor de 2-1 nederlaag in Spakenburg, maar hielden ook de kansen voor de derde periode helemaal open.

Embedded rich media on Twitter

“We zijn uitgelaten, maar dat is logisch. Echt spectaculair was het niet voor de rust. We kwamen op 1-0 door een lucky goal. De tweede helft gebeurde er wat meer. Na de 1-1 kwam er meer power en agressie in de ploeg en kwamen we op 2-1”, recapituleerde aanvoerder Gwaeron Stout.

“We spelen in principe nog alleen voor de derde periode. Wat wij laten zien na de winterstop is wel het gemiddelde van een kampioen. Het is jammer dat we dat voor de winterstop niet hebben kunnen laten zien. Anders doe je gewoon mee voor het kampioenschap.”

(foto: Jan Noorlandt)

Bliksemstart
Kozakken Boys kende een bliksemstart. Keeper Leon ter Wielen van Spakenburg hield nog wel Leon Bot van een vroege score af, maar binnen het kwartier kwam Kozakken boys toch op een 1-0 voorsprong. Een half geblokte voorzet van Sander Heesakkers vloog over de sluitpost van Spakenburg heen in de lange hoek.

Vervolgens viel de wedstrijd in een status quo. Keeper Nils den Hartog moest nog wel kordaat ingrijpen op een poging van dichtbij van Tom v/d Neut.

Strafschop
Na de rust volgde bijna een tweede bliksemstart van Kozakken Boys. De vrije trap van Tim Eekman plofte echter op de paal. Een half uur voor tijd kwam Spakenburg plotseling langszij. Heesakkers haalde Giovanni Gravenbeek neer en de bal ging op de stip. Vanaf elf meter schoot Philip Ties de 1-1 binnen.

(foto: Jan Noorlandt)

Vervolgens begon Kozakken Boys weer gas te geven. Het resulteerde al binnen drie minuten na een vloeiende aanval in de 2-1 middels Charlton Vicento. In de slotfase werd Heesakkers nog gewisseld voor Don Bolsius. Ook keeper Nils den Hartog ging er geblesseerd af, evenals Robert Mutzers. De winst gaf Kozakken Boys niet meer weg. Met een beetje geluk had Vicento de winst nog wat op kunnen leuken, maar met de 2-1 waren de ‘Boys’ ook dik tevreden.

Embedded rich media on Twitter