Lekkerkerk houdt PPSC er onder

01 jun 2019, 23.30Verslag
(Wijntjes Fotografie - John Wijntjes)

LEKKERKERK – Met enige moeite bereikte Lekkerkerk de tweede ronde van de nacompetitie. Het team van trainer Marc van der Zee versloeg PPSC uit Schiedam met 2-1.

Lekkerkerk dankte de zege aan een sterke openingsfase waarin de thuisclub een 2-0 voorsprong nam. In de 13e minuut schoot Sitskoorn de bal langs PPSC-doelman Hartog. Zeven minuten later stelde Bart Sterrenburg de aanstormde Pim Molenaar in staat de voorsprong te verdubbelen. Dat was ook de ruststand.

PPSC deed qua veldspel niet onder voor Lekkerkerk en gaf niet zomaar op. De Schiedammers vonden in Lekkerkerk-doelman Robin Schiedon echter een sta-in-de-weg. Hij keerde diverse schoten. Zes minuten voor tijd moest hij echter capituleren: 2-1.

Daarna was het nog billenknijpen voor trainer Van der Zee. Kansen waren er in de hectische slotfase over een weer, maar gescoord werd er niet meer.

Lekkerkerk neemt het op zaterdag 8 juni in Rotterdam op tegen Victoria '04.