Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Lekkerkerk houdt zich met vechtvoetbal staande tegen Schoonhoven (1-1)

10 feb 2018, 19.03Verslag

LEKKERKERK – Lekkerkerk-Schoonhoven kende een echte derbyuitslag (1-1), maar dat was na negentig rommelige minuten meer geluk dan wijsheid. Het matige treffen kon qua score alle kanten op. Schoonhoven kreeg de meeste kansen, maar had zomaar met een nederlaag van het veld kunnen stappen. De bezoekers overleefden een reeks inswingende corners. Aan de andere kant mocht Lekkerkerk niet mopperen dat verdedigende fouten niet werden afgestraft.

Op scheidsrechter Van der Maat was zaterdagmiddag geen peil te trekken. Hij zag overtredingen die dat niet waren en gaf gele kaarten aan spelers, die daar niet voor in aanmerking kwamen. Het feit dat hij beide ploegen benadeelde, gaf aan dat zijn leiding nauwelijks invloed had op de einduitslag.

Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort maakte zich wel boos op het optreden van grensrechter Stout van Lekkerkerk, die in de slotfase een doelpunt voorkwam en twee gevaarlijke aanvallen met driftige signalen onderbrak. ,,Daar kan ik me mateloos aan ergeren”, zei Van der Kort na afloop. ,,Ik ben bovendien boos over de zwakke vertoning van mijn team. Het leek soms nergens naar. We hadden hier drie punten moeten pakken.”

Embedded rich media on Twitter

Zijn collega Arian van Herk (Lekkerkerk) gaf toe dat Lekkerkerk niet mocht mopperen met het gelijkspel. ,,Qua veldspel en kansen had Schoonhoven het meest recht op de overwinning. Omdat er niet gescoord werd, hielden we ons door vechtvoetbal staande. Toen het 1-0 werd, begon ik zelfs in een overwinning te geloven. Lekkerkerk kon echter niet de concentratie opbrengen om die voorsprong vast te houden. Dat was dit seizoen vaker het geval.”

Embedded rich media on Twitter


 
Pech
De thuisclub mocht doelman Robin Schiedon wel bedanken, want hij voorkwam in de eerste helft minstens twee tegentreffers. Schoonhoven had in Amine Karroum z'n beste speler, maar de rappe middenvelder had in de 22ste minuut teveel tijd nodig om van dichtbij raak te schieten. Redouan Adoudy had de pech dat de bal na een ziedend schot via de paal terug caramboleerde.

Intussen moest Schoonhoven voorkomen dat de debuterende doelman Ray Brouwer in grote problemen kwam. De A-junior verving de geblesseerde Sjef van Vugt en maakte een onzekere indruk. Enkele keren had hij het geluk dat inzetten van Lekkerkerk via benen en hoofden naast de paal belandden.

Niettemin was het in de tweede helft toch raak. Goaltjesdief Kevin Liefhebber had daarvoor geen bal goed geraakt, maar kopte de voorzet van Mark de Jager onberispelijk in: 1-0.

Van korte duur
De Lekkerkerkse opleving was echter van korte duur. Eerst was een doelpunt van Arie Versluijs afgekeurd, maar daarna moest Lekkerkerk-doelman Schiedon capituleren voor een kopbal van invaller Shahram Omary. Hij profiteerde van een fraai schot tegen de lat van Walter van Maurik: 1-1.

Embedded rich media on Twitter

Dat Lekkerkerk-middenvelder Martijn de Jong daarna geel kreeg voorgeschoteld, nadat hij door Schoonhoven-doelman Brouwer tegen de vlakte was gelopen, typeerde de derby misschien wel het best: er ging teveel mis aan de Tiendweg.