Lelijke zeperd Kozakken Boys tegen laagvlieger Scheveningen

12 jan 2019, 19.14Verslag

WERKENDAM – Kozakken Boys kwam zaterdag niet goed uit de startblokken voor de tweede seizoenshelft. De Werkendammers liepenen tegen een lelijke zeperd op en Scheveningen vertrok met de 2-3 winst.

De lichten moesten zaterdag aan op De Zwaaier in de donkere en regenachtige weersomstandigheden voor het duel tegen Scheveningen. Voor Kozakken Boys bracht het geen licht in de duisternis. De ‘Boys’ hadden de gehele wedstrijd het heft in handen, maar lieten zich drie keer verdedigend verrassen en doken na afloop teleurgesteld de kleedkamer in.

Er kon gesproken worden van een lelijke zeperd met de 2-3 nederlaag tegen laagvlieger Scheveningen. “Klote, slecht”, stond de teleurstelling bij interim-trainer Michel Langerak op het gezicht. “De spelopvatting en het tempo waren prima. Daar was niks mis mee. Alleen de power hoe Scheveningen verdedigde en hoe wij dat deden, dat maakte het verschil”, betoogde de coach van Kozakken Boys. “Daarmee riepen wij het over onszelf af”, wenste Langerak zich anderzijds nog geen grote zorgen maken. “Ik wil gewoon punten halen met goed voetbal. Alleen zullen we het verdedigen onder controle moeten krijgen, anders moet ik me wel zorgen maken”, haalde Langerak het pijnpunt op van de wedstrijd.

Heft in handen
Vanaf het begin nam Kozakken Boys het heft in handen tegen Scheveningen, dat wel een betere voorbereiding met een trainingskamp in het warme zuiden achter de rug had. Zo stuurde Gwaeron Stout met een mooie steekbal Sanny Monteiro weg. De uithaal van Monteiro belandde echter nog naast het doel. Even later was Stout zelf dicht bij de openingstreffer, maar had pech met de kopbal op de paal.

Vervolgens sloeg Scheveningen toe bij de eerste de beste uitbraak en slecht ingrijpen van de Werkendamse verdediging. Barry Rog dook de ruimte in en liet keeper Nils den Hartog kansloos met de 0-1. Het betekende dat Kozakken Boys in de achtervolging moest. De thuisclub begon te pompen en te pompen om het gaatje of de vrije man in de Scheveningse muur te vinden. Het bleef bij een poging van de nieuwe man Robert Mutzers, die de bal langs de verkeerde kant van de paal krulde. De mogelijkheid vlak voor rust van Mutzers met een volley miste ook de juiste richting.

Druk opvoeren
Na de rust voerde Kozakken Boys de druk nog meer op. Een kwartier na de kantwisseling bood een vrije trap rand zestien meter eindelijk soelaas. Hard en laag schoot Robert Mutzers de 1-1 binnen in de lange hoek.

Zaak was nu om door te drukken en Leon Bot kwam er in als extra stootkracht. Het bleef bij een totaal mislukte poging van Sander Heesakkers. Een kwartier voor tijd kreeg Kozakken Boys het deksel op de neus na een hoekschop. Het zag er verdedigend weer niet kordaat uit en Brandon Robinson vond het gaatje in de drukte om de 1-2 binnen te schieten.

Daarmee begon het er voor de ‘Boys’ beroerd uit te zien. Vijf minuten voor tijd gaf Robinson ook de nekslag aan de ‘Boys’ met de 1-3, na weer niet kordaat in grijpen van de verdediging. En weer na een hoekschop. In de negentigste minuut mocht Mats van Huijgevoort nog wat terug doen met een intikker voor de 2-3. Het was mosterd na de maaltijd, want Scheveningen liet de belangrijke driepunter niet meer glippen.

Embedded rich media on Twitter

Nico van Es