Lexmondse jongens verliezen van de mannen uit Groot-Ammers

02 feb 2019, 22.13Verslag

LEXMOND - In de thuiswedstrijd had Groot-Ammers de grootste moeite met een jong en fris spelend Lekvogels. Sterker nog, de 1-1 in het najaar van 2018 was de reden dat de eerste periodetitel aan de neus van de geelzwarten voorbij ging. Hoe anders was het op sportpark Het Bosch. Groot-Ammers had geen kind aan de thuisploeg en won, niet eens geflatteerd, met 0-4.

Na enkele minuten voetbal zat de ploeg van trainer Ferry van Dijk op rozen. Bas de Vos kopte van dichtbij een voorzet van de jonge en uitblinkende Abel van As -in de winterstop doorgeschoven vanuit JO19 naar de hoofdmacht- achter de verre van sterke doelman Gerben Bikker. Groot-Ammers putte moed uit de vroege treffer en zag het piepjonge Lekvogels angstvallig achteruit lopen. Het was wachten op de tweede Ammerse treffer, die viel iets over het halfuur.

Jan-Willem Renes werd, ten koste van een gele kaart, door Ahmad Soltanian vastgehouden. Renes nam zelf de vrije bal en knalde het speeltuig van zo'n 25 meter achter de opnieuw weifelende Bikker; 0-2. "Vervolgens verzaakten wij nog voor rust de derde en beslissende goal te maken", aldus Van Dijk.

(foto: Rick den Besten)

Maar de oefenmeester werd kort na de thee op zijn wenken bediend. Terwijl veel  toeschouwers nog in de warme kantine waren, liet Renes zijn tweede goal noteren en de wedstrijd was gespeeld; 0-3. De lichtgeblesseerde Ruud Ouweneel en Bas de Vos zochten snel de dug out op.

Jochies
Het jonge Lekvogels wilde wel, maar kwam niet tot een fatsoenlijke aanval en dus ook niet tot een serieuze doelpoging. "Het was vandaag de mannen tegen de jochies en die wedstrijd hebben wij verloren", analyseerde Ton Delfgou de ongelijke tweestrijd. "Voor de winterstop deden wij wekelijks een stapje vooruit. Maar vandaag hebben wij misschien wel twee stappen achteruit gezet. Dit hoort bij voetbal en zeker bij een jonge ploeg als Lekvogels. Maar ik ben ook trots op mijn spelers, want we zijn blijven voetballen. Met twee jonge junioren als backs, zoals een Mats de Jong die nog nooit in de senioren heeft gevoetbald. Ik zie dus zeker potentie in mijn team."

(foto: Rick den Besten)

Compliment
De ingevallen Floris Renes gooide halverwege de tweede helft de wedstrijd helemaal in het slot. Een opnieuw houdbaar afstandsschot verdween door de benen van de volledig mistastende doelman Bikker, die als invaller niet zijn allerbeste wedstrijd keepte.

De 0-4 werd de eindstand en Groot-Ammers boekte een vrij eenvoudige zege. "Dat was bij ons thuis wel anders. Ik kan mijn ploeg vandaag alleen maar complimenten geven. We speelden met de juiste energie en spirit", besloot Van Dijk.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >