Loepzuivere hattrick Pascal van Delden helpt Unitas aan periodetitel

04 nov 2018, 22.52Verslag

GORINCHEM - Hoofdklassedebutant GVV Unitas heeft een huzarenstukje uitgehaald door in de hoofdklasse B meteen de eerste periodetitel te pakken.

Een ”gouwe” of een “ijzeren” was een gevleugelde uitspraak van Ome Johan (Cruyff). De betekenis is overduidelijk. Bij een “gouwe” zou Unitas met de periodetitel thuiskomen. Dit kon alléén bij winst en puntverlies van de directe concurrent Gemert. Al snel bleek dat Gemert het niet ging redden. Die wedstrijd tegen UDI begon al om twee uur.

Nu zelf nog winnen. Afgelopen woensdag had Groene Ster nog een topavond beleefd met de met 1-3 verloren bekerwedstrijd tegen Heerenveen.

Veel druk
Of dit nog in de benen zat van de thuisploeg zullen we nooit weten. Feit was dat Unitas al heel snel veel druk op de achterhoede van Groene Ster zette, waardoor hun opbouw van achteruit vroeg gestoord werd. Dit was een probaat middel, want de eerste mogelijkheden waren voor Unitas.

In de 13e minuut zette Anass El Bouchataoui de bal scherp voor, maar zowel aanval als verdediging deed niets . Een corner was het gevolg en uit deze situatie kreeg Esey Kiflom een levensgrote mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet goed.

In de 19e minuut was het ineens raak nadat de rechterverdediger de bal te zacht terugspeelde en de snelle Daniël Alexander de bal kon oppikken, de doelman passeren, een paar verdedigers uitkappen en de bal in het netje deponeren , 0-1. In de 23e minuut kon de verdediging van de thuisploeg met kunst- en vliegwerk een bal van de lijn afhalen anders had het al vroeg beslist kunnen zijn.

De rust ging in bij deze stand.

Stug
In de tweede helft schroefde Groene Ster het tempo op en had Unitas het even moeilijk om de controle te herkrijgen, maar de stugge verdediging van Unitas gaf geen krimp. Aan de andere kant schoot Joey Lokasi in vrije positie de bal van 18 meter te zacht in om de keeper te verontrusten.

De niet geheel fitte aanvoerder Enis Ulusan werd in de 62e minuut vervangen door Mounir El Ouazizi, die net als de vorige week uitstekend inviel. In de 65e minuut schoot Akin Arslan met een volley net over het doel. Het spel golfde in deze periode een beetje heen en weer en Ruud Verberk moest middels een katachtige redding een bal onder zijn lat vandaan tikken na een directe vrije trap.

Hattrick Pascal van Delden
Elke wedstrijd komt dè actie van Yassin Ouja een keertje. Hij had nu tot de 74e minuut gewacht. Met een fraaie curve-bal stelde hij Pascal van Delden in staat om de bevrijdende 0-2 in te tikken. Nu werd het een andere wedstrijd. Daniel Alexander schoot 2 minuten later bijna de volgende binnen, maar de keeper redde. Pascal van Delden is een meester in het maken van fraaie goals, zo ook de 0-3. Bij de tweede paal rondde hij uit een moeilijke positie onberispelijk een voorzet van Akin Arslan af en het was 0-3.

In de 86e minuut lobde hij ook de 0-4 binnen en de scheidsrechter zag er geen heil in om de wedstrijd langer dan 90 minuten te laten duren bij de deze stand en toen konden de handjes de lucht in voor het behalen ven de eerste periodetitel.

Volgende wedstrijd: Uit naar Gemert op 18 november.

(verslag: GVV Unitas)