Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

LRC Leerdam loopt blauwtje bij GJS

19 jan 2019, 22.57VerslagUpdate

DALEM - Het Dalemse GJS boekte zaterdagavond zijn eerste overwinning van het seizoen. De hekkensluiter in de 1e klasse C won op eigen veld met 2-1 van middenmoter LRC. En dat was een behoorlijke tegenvaller voor de Leerdammers, die de laatste weken voor de winterstop juist aan een flinke opmars bezig waren. “Natuurlijk hebben we hier vanavond een blauwtje gelopen”, zegt trainer Rob Hilbers, “maar dat doet niets af aan het feit dat we nog steeds een hecht team zijn.” 

GJS speelde met lef en datzelfde gold voor LRC. Het publiek zag mooie duels op het middenveld. Een knal van Arwin van Soest ketste af op de paal. Even later kwam GJS goed weg, toen de Dalemse keeper Joeri van Iperen onderuit haalde in het strafschopgebied. De scheidsrechter liet de actie onbestraft.

(foto: Rick den Besten)

Na ruim een half uur was het dan toch eindelijk raak voor LRC. Verdediger Wesley Swets stak rechtdoor het veld over en rondde zijn uitstekende actie prima af: 1-0. Ook Ricardo Papilaya kreeg een 100%-kans, maar ook zijn schot belandde op de paal.

Ook GJS liet zich niet onbetuigd en kreeg voor rust nog flink wat kansen. Sjors Hendriks maakte uiteindelijk in de 38e minuut voor de thuisploeg de gelijkmaker. LRC-keeper Thijs Janssen liet de bal wat ongelukkig onder zijn armen doorglippen. 

(foto: Rick den Besten)

Rode kaart
De thuisploeg begon uitstekend aan de tweede helft, met een schot op de lat en een bal die via een scrimmage overging. LRC was ook vier keer dicht bij een doelpunt via Wesley Swets, Rick van Loo, Rogier Gerritsen en Arwin van Soest. En ook na een rode kaart van Rick van Loo bleven de Leerdammers in de eindfase de bovenliggende partij. Maar uiteindelijk trok GJS in de 81e minuut aan het langste eind. Youri Bos liet zich tot matchwinner kronen.