Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Mede door de koelbloedigheid van Martijn Veldhuis pakt DSC de titel

27 mei 2019, 21.46VerslagUpdate

KERK-AVEZAATH - Spanning ten top zondag bij alles wat DSC ademde. In het duel met Teisterbanders leken de Kerkdrielenaren het karwei maar niet te kunnen klaren. Veel sterker, veel kansen, ballen op het aluminium. Hij wilde er maar niet in. Maar twee minuten voor tijd gebeurde het toch nog. Martijn Veldhuis werd voor even koning van Kerkdriel door koelbloedig een strafschop te benutten: 1-2. Uitbundige taferelen in het DSC-kamp en bij de supporters die in vier bussen naar Kerk-Avezaath waren getogen. Toen even later Leon van Heel ook nog voor de 1-3 zorgde was het feest helemaal compleet: DSC was echt kampioen. 

Het was in de vierde klasse E de hele competitie al een nek aan nek race tussen DSC en Maliskamp. Pas op de laatste competitiedag viel dus de beslissing ten gunste van de ploeg uit Kerkdriel. “We hebben het verdiend. Het team heeft het gedaan. Het is een geweldig collectief. Op alle posities hebben we mensen met kwaliteit staan”, roemde trainer Roland Timmermans na afloop zijn manschappen.

Het duel met Teisterbanders leek uit te draaien op een gelijkspel en dat zou niet genoeg zijn geweest. Op dat moment stond concurrent Maliskamp met 0-2 voor en was het de virtuele kampioen. “We hadden de hele tijd controle maar bij de tachtigste minuut dacht ik ook dat er paniek uitbrak. We hadden het gevoel van: misschien lukt het toch niet”, aldus Timmermans.

Bloedstollend
Maar toen kwam dus het moment van Martijn Veldhuis. Net voor rust had hij ook al zijn zenuwen in bedwang gehouden en zijn ploeg vanaf de stip op gelijke hoogte gebracht (1-1). Nu mocht Veldhuis op herhaling.

“Het duurde wel vijf minuten voordat hij mocht aanleggen”, verhaalde Timmermans. Dat kwam mede omdat twee spelers van de thuisclub met rood mochten vertrekken waardoor er nogal wat oponthoud was. Een bloedstollend moment maar Veldhuis bleef koel ondanks de druk die op zijn schouders lag. Onberispelijk schoof hij het ronde ding opnieuw langs de Teisterbanders-goalie: 1-2.

Embedded rich media on Twitter

“De druk was er maar het viel me eigenlijk honderd procent mee. De eerste schoot ik links van de keeper en nu de tweede rechts. Ik heb ook niet getwijfeld over de hoek. Hun keeper probeerde me nog wel van de wijs te brengen door te zeggen als je mist, ben je geen kampioen”, lachte Veldhuis na afloop.

Champagne
Nadat Leon van Heel de stand nog naar 1-3 had getild kon het feest losbarsten en de kampioensschaal in de champagne worden gedoopt. Een feest dat maandagmiddag en -avond nog werd voortgezet.

Na twee seizoenen keert DSC terug in de derde klasse. Roland Timmermans wil nog niet vooruit blikken. “Eerst maar eens kijken wie allemaal de tegenstanders worden. De club is er in ieder geval klaar voor.”