Negende zege op rij voor trotse koploper Brakel

01 dec 2018, 21.39Verslag

BRAKEL – Het is dit seizoen weer genieten om supporter van Brakel te zijn. Zaterdag won de ploeg van trainer Hans de Jong dankzij twee doelpunten van Jasper Gouda Quint, die daarmee op twaalf goals komt te staan, met 2-0 van Leerdam Sport’55.

Na de zeperd tegen MVV’58 op de eerste speeldag, betekende dat alweer de negende opeenvolgende zege voor Brakel, zag ook De Jong: “Dit was één van onze betere wedstrijden tot nu toe. Op voorhand hadden we verwacht dat dit één van de zware potjes zou worden, zo net voor de winterstop, maar we begonnen heel scherp met heel veel kansen. Het laatste kwartier voor rust zakte het wat in, maar we bleven toch overeind. Na rust maakten we direct de 2-0 en daarna hebben we het rustig uitgespeeld. We zijn een heel sterk collectief. Dat is echt wel genieten.”

Meetpunt
Door de overwinning staat Brakel inmiddels vijf punten los van nummer twee Groot-Ammers, dat bovendien in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft nog naar sportpark ’t Veer komt. “Dat wordt ook een wedstrijd op zich. Die wedstrijd is een meetpunt om te kunnen zien waar we staan.”

Doelstelling
Maar eerst volgt volgende week nog de derby tegen Well. De Jong verwacht niet dat onderschatting bij zijn ploeg op de loer ligt: “Het is voor ons totaal iets nieuws dat we bovenaan staan, dus we staan daar heel nuchter in. Het eerste verlies na deze serie komt een keer dichterbij, dus misschien moeten we juist nog wel scherper zijn dan vandaag. We willen de koppositie vasthouden. Dat is nu onze doelstelling geworden.”