Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Nipte nederlaag in topper deert Be Ready niet: kampioen!

26 mei 2019, 19.50VerslagUpdate

RAAMSDONKSVEER – Voor een afgeladen sportpark in Raamsdonkveer speelden RFC en Be Ready de finale om het kampioenschap in de vierde klasse. RFC won met 1-0, maar met een nipt beter doelsaldo mochten de Hankenaren toch de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Embedded rich media on Twitter

Het was echt dolle vreugde na het laatste fluitsignaal bij Be Ready. Begrijpelijk, want de Hankenaren waren door het oog van de naald gekropen. RFC had de 2-0 niet moeten maken, anders was het kampioenschap aan de neus van Be Ready voorbij gegaan. Het bleef echter bij de 1-0, waarmee de titel op basis van het iets betere doelsaldo voor de Hankenaren was.

Embedded rich media on Twitter

Dat Be Ready had verloren, maakte de vreugde er niet minder om, vond ook de uitgelaten Patrick Stevens. “We hebben hier dertig jaar op gewacht. Dit is lekker. Het liep vandaag niet zoals we heel het seizoen hebben gevoetbald. We hebben het kampioenschap over de streep getrokken en dat is het enige wat telt. Het kampioenschap is binnen, we gaan een pilske pakken”, sloot de laatste man bij Be Ready weer aan bij zijn uitgelaten maten.

Spanning
Wat Be Ready vooral parten speelde in de wedstrijd was de spanning. De Hankenaren kwamen met name voor de rust totaal niet in de wedstrijd.

RFC kwam beter uit de startblokken. Binnen het kwartier openden de gastheren in Raamsdonkveer de score met de 1-0. Rob Stuy van den Herik slingerde een indraaiende corner voor en keeper Jeremy Korebrits greep mis op de inkopper van Jari Mertens. Daarmee was de marge nog maar één treffer.

Even later leek Robin van den Noort nog te antwoorden, maar hij kopte over. Vervolgens begon de wedstrijd op en neer te kabbelen. Met name de indraaiende corners van RFC-er van Rob Stuy van den Herik bleven zorgen voor de nodige onrust. Vlak voor rust kroop Be Ready weer door het oog van de naald na weer een inkopper van RFC-er Mertens. Rakelings ging de bal over de lat.

Negen man
Na de rust ontplooide zich hetzelfde spelbeeld. Keeper Jeremy Korebrits kreeg nog net de vingerstoppen tegen een uithaal vanaf de punt zestien meter van Melvin Blankers.

Pas halverwege de tweede helft werd het wat levendiger, nadat Robin van den Noort de bal goed mee gaf aan Kevin van Gool. De Hankenaar stuitte echter op keeper Martijn Clarijs. Even later draaide RFC zichzelf de nek om. Joost Blom haalde Safi Esmati hard neer en kon met rood gaan douchen.

Embedded rich media on Twitter

Tegen tien man kreeg Be Ready het overigens niet makkelijker. RFC bleef dreigen. Nadat Robbert van Hoek zich vergreep aan Robin van den Noort, kon ook die met rood gaan douchen. Daarmee had Be Ready nog maar te maken met negen man van RFC. Vervolgens leek Van den Noort toch zijn goaltje nog mee te gaan pikken. Hij werd woest neergehaald door de keeper van RFC, maar scheidsrechter Luyken wuifde een penalty weg. Aan de andere kant redde keeper Jeremy Korebrits bij de laatste mogelijkheid voor RFC en dus kon Be Ready met het nipt betere doelsaldo het kampioenschap gaan vieren.

Opgelucht
“Van dit soort wedstrijden word je snel oud”, stelde de uitgelaten trainer Marco Verschuren. “In de rust heb ik nog aangedragen de spanning te laten vallen, maar dat lukte niet echt. Het bleef gevaarlijk. Dus ik ben zeer opgelucht. Het zijn de details, die ons kampioen maken”, doelde de trainer van Be Ready op het nipte voordeel in doelsaldo.

“Het is goedgekomen en ze hebben er voor geknokt. Dit is prachtig. Het kampioenschap is fantastisch voor Be Ready.”

Embedded rich media on Twitter

Bij Willem Schelle spetterde de vrolijkheid ook van het gezicht. “Dit is bizar. Ik was voor dit seizoen terug gekomen van Almkerk, waar we ook kampioen werden. En nu weer met Be Ready. We wisten dat we het lastig zouden krijgen tegen RFC. De eerste helft zaten we niet in de wedstrijd, maar de tweede helft ging het beter en werd ons nog een penalty ontnomen, maar wat maakt het allemaal uit. We zijn kampioen.”

Het slotwoord laten we aan Jimmy Smits, die zijn laatste wedstrijd speelde in het eerste elftal bij Be Ready. “Het was krap aan. Er zat toch veel spanning op. Laten we het daar op houden, maar het kampioenschap is binnen. Dit is een mooi moment om te stoppen. Het is goed geweest zo.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >