Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Nivo Sparta komt met schrik vrij en heeft titel voor het oprapen

18 mei 2019, 22.13Verslag

ZALTBOMMEL – De platte kar kan bij Nivo Sparta deze week onder het stof vandaan worden gehaald. Zaterdag werd het uitduel met EBOH met 2-3 in drie punten omgezet, waardoor het kampioenschap lonkt.

Toch zag het er zaterdagmiddag in Dordrecht bij rust verre van florissant uit voor de ploeg van trainer Theo de Boon. De 2-0 achterstand deed terugdenken aan 6 oktober 2018, de eerste ontmoeting tussen de twee clubs, wat destijds een zeer verrassende 2-3 nederlaag voor Nivo Sparta betekende. Diezelfde uitslag zou ook in Dordrecht op het scorebord komen te staan, zij het nu in het voordeel van de Zaltbommelaren, die in de tweede helft driemaal tien minuten na elkaar doel troffen.

Frenk Schaap zorgde voor de 55e minuut voor de 2-1, Willem Looijen tekende in de 65e minuut de gelijkmaker aan en rond de 75e minuut bracht diezelfde Looijen na terugkoppen van invaller Bart Goesten zijn ploeg op voorsprong, om deze in het restant niet meer uit handen te geven.

Donderspeech
Winnend trainer Theo de Boon zag dat zijn aanpak tijdens de rust zijn vruchten in de tweede helft afwierp: “Ik heb in de rust een flinke donderspeech gegeven en gehamerd op de afspraken die we van tevoren gemaakt hebben; over de zijkanten te voetballen en een goede bezetting voor de goal. Daarna hebben we 45 minuten als een wervelwind EBOH alle hoeken van het veld laten zien. Ook onze drie wissels, Bart Goesten, Daniel Gonçalves en Romano Tapirima, vielen fantastisch in. Zij gaven ons net het extra zetje. We hebben veerkracht getoond tegen een goede tegenstander.”

Niet meer weggeven
Door de zege ligt het kampioenschap, verrassend genoeg het eerste sinds het seizoen 2004-2005, voor het oprapen. De beslissing zal volgende week gaan vallen, wanneer Nivo Sparta het thuis opneemt tegen kelderploeg Zwaluwe. De Boon is vol vertrouwen: “Het kampioenschap is nooit al van tevoren binnen; Zwaluwe gaat waarschijnlijk onbevangen spelen en dan kunnen ze verrassen. Maar dit gaat Nivo Sparta niet meer weggeven. We zijn heel constant, we hebben maar twee keer verloren en hebben met Schaap en Looijen twee topscorers van 2F. We moeten het volgende week afmaken en dan zijn we de terechte kampioen.”