-->

Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

NOAD’32 heeft kampioenschap ’in the pocket’

12 mei 2018, 21.14Verslag

WIJK EN AALBURG – In de kampioenswedstrijd tegen Herovina deed NOAD’32 uiteindelijk wat het minimaal moest doen. Namelijk gelijkspelen (1-1).

Dus was het kampioenschap een feit en konden de jongens van trainer Rob van Loon na afloop lekker uit hun dak. Maar gemakkelijk werd de buit niet binnen gehaald. Wat heet. De kampioen van de derde klasse D Zuid 1 beëindigde de wedstrijd met negen spelers. En ook de trainer kon buiten de afrastering plaatsnemen. Het werd dus nog een hectische slotfase.

Maar goed, het kampioenschap was ‘in the pocket’. Dus iedereen blij en tevreden. Ja, ook Herovina. De ploeg uit Herwijnen pakte immers een superbelangrijk punt. Daar zouden ze van tevoren voor getekend hebben. Tenslotte wil men, koste wat kost, boven die degradatiestreep (derde van onderen) uitkomen.

Ambiance
Dat het allemaal wat moeilijk ging had overigens niets met de ambiance op sportpark ’t Korenzand te maken. Dat zat wel goed. Mooi weer, veel publiek, knallend vuurwerk, kortom, waar het aanstaande feestje was, werd wel duidelijk. Op ’t Korenzand, dáár was het feestje.

Maar zoals zo vaak bij dit soort wedstrijden ging het in de beginfase toch wat moeilijk. De aanstaande kampioenen waren een beetje gespannen. De eerste tien minuten was Herovina gewoon de betere ploeg. Maar toen begon het bij de gastheren dan toch wat beter te lopen. Met name Sven Bleijenberg, Ruben Bouman en vooral Mathijs Fitters kwamen beter in hun spel en dat leverde over links meteen gevaar op.

In de zestiende minuut viel dan de bevrijdende treffer. Weer had Fitters zich op de linkervleugel knap van zijn tegenstander ontdaan. Hij trok vanaf de doellijn de bal schuin voor en in tweede instantie kon de volkomen vrijgelaten Yannick Schuurmans de bal laag binnenschieten.

Het bleek inderdaad de bevrijdende treffer, want meteen begon het bij NOAD’32 te lopen. In de 26ste minuut had Remy Schouwenaar, na weer zo’n teruggetrokken voorzet van Fitters, de bal maar voor het inschieten. Hij miste hopeloos.

Incompleet
Herovina kon hier niet veel meer tegenover zetten. “Maar”, aldus trainer Gertjan Potters, “We misten vandaag ook wel heel veel dragende basisspelers. Je zag het. Ik had zelfs Frank Clements, onze verzorger, in de basis moeten opstellen.”

Dat was trouwens dubbel pech, want na ruim een half uur spelen raakte Clements geblesseerd. Hij strompelde nog een tijdje mee, maar moest er toch echt af.

(foto: Jan Noorlandt)

Veelbesproken
Vlak voor rust onderschepte Mathijs Fitters een slechte terugspeelbal. Hij omspeelde keeper Wilco de Leeuw, die hem ten val bracht. Heel Wijk en Aalburg schreeuwde om een strafschop. Maar scheidsrechter Arjan Deurloo zag er niks in. De Zeeuw zou in de tweede helft nog een veelbesproken man worden.

In deel twee leek het aanvankelijk voor NOAD’32 een kwestie van rustig consolideren. Maar ineens sloeg de vlam in de pan en de veel te harde charge van Yannick Schuurmans op Herovina-speler Coen de Ridder was voor de scheidsrechter aanleiding om meteen rood te trekken.

Was me daar de beoogde matchwinnaar ineens kansrijk om een potentiele wedstrijdverliezer te worden. Behoorlijk dom.

“Maar ja, wat doe je d’r aan”, beruste ook zijn trainer. “Natuurlijk betekende dat wel het kantelen van de wedstrijd.”

Snelle uitbraak
Nou, in eerste instantie bleef het overgebleven tiental toch veelvuldig aan de bal.  Herovina wist niet echt goed raad met het buitenkansje. Totdat de gastheren in de zeventigste minuut via een snelle uitbraak van Kevin Steenbruggen op gelijke hoogte kwamen. Met een knap schot, niet eens zo makkelijk, verschalkte hij doelman Denzel de Wit.

De paniek was compleet toen trainer Van Loon de scheids wees op het feit dat de doelman van Herovina, bij zijn uittrappen, een paar keer over de zestien meter kwam. Deurloo trok eerst geel en meteen daarop rood.

“En dat”, aldus de trainer, “terwijl ik buiten dat verder geen enkele opmerking maakte. Kinderachtig om zo te reageren. Hij voelde, in mijn ogen,  de sfeer van de wedstrijd totaal niet aan.”

Noodrem
Hoe het ook zij, Herovina besefte ineens dat er misschien wel meer dan dat ene punt inzat.

Zelfs good old Maurice Schopenhouer werd in het zestienmetergebied van NOAD geposteerd. Om te doen waar hij altijd keigoed in is geweest. Een bal binnen koppen. Maar echte voorzetten kwamen er niet. Nog was het leed voor de aanstaande kampioen niet geleden. Ruben de Waal, in deze slotfase bijna niet te passeren, trok nog een keer aan de noodrem. Zijn tweede geel, dus ook hij van het veld af.              

NOAD’32, dat nu over moest gaan op ‘vrouwen en kinderen eerst’, hield echter stand tot aan het bevrijdende eindsignaal.

Feestsigaar
Toen kon er gefeest worden. De oorkonde, de medailles, de bossen bloemen. Het kon niet op. Al gingen heel wat van die boeketten in de feestvreugde verloren. Zonde, want een dag voor moederdag is dat doorgaans toch een kostbaar product.

Rob van Loon stak een feestsigaar op. Fitters, Bleijenberg en Bouman gaven ruiterlijk toe dat ze op het laatst op hun tandvlees liepen. Maar iedereen was blij.

Keeper De Wit, vijftien wedstrijden de nul gehouden, besefte dat ook hij zijn nuttige bijdrage had geleverd. De geschorste aanvoerder Marc Bouman had zich, zo vertelde hij, snel over de teleurstelling heen gezet. “Natuurlijk was ik niet blij met die schorsing, maar ik feest nu lekker mee.”

Derby
Kortom, Wijk en Aalburg heeft na zaterdag twee tweedeklassers. Voor NOAD’32 de vierde keer dat ze op dat niveau mogen uitkomen.

“Al zullen we nu eindelijk met een traditie gaan breken. Namelijk dat we er die andere keren na één seizoen al weer uit kukelden. Dat is onze belangrijkste taak in het komende seizoen. Handhaven in de tweede klasse”, keek de trainer al vooruit. “Ik verheug me nu al op de eerste superderby tegen plaatsgenoot Wilhelmina'26. Dat wordt een kraker van jewelste.”

Ed van Tuijl