Ongelukkige nederlaag Unitas tegen Halsteren

09 sep 2018, 22.54Verslag

GORINCHEM - Hoofdklasser Unitas verloor op zondag op eigen veld met 0-1 van Halsteren. Een nederlaag in de categorie 'ongelukkig'.

Een prachtige, zonnige voetbaldag voor Unitas tegen een van de gedoodverfde titelkandidaten in de Hoofdklasse B. Unitas heeft na twee wedstrijden in deze Hoofdklasse B duidelijk aangetoond dat zij in deze klasse thuishoort. Dat is te zien op de wijze waarop de strijd wordt aangegaan op dit niveau en aan de spelopvatting.

Halsteren staat erom bekend dat ze de tegenstander zo snel mogelijk onder druk willen zetten. Een kleine fase in het begin van de eerste helft leek het hier even op, maar gaandeweg kreeg Unitas steeds meer controle en creëerde ook de beste kansen:

In de 5e minuut mikte Pascal van Delden voorlangs. In de 7e minuut kopte Fabian van Horssen uit een corner naast. In de 15e minuut schoot Pascal van Delden uit  een doorkopbal van Fabian van Horssen over. In de 33e minuut schoot Pascal tegen de keeper op en een directe vrije trap van Akin Arslan was een prooi voor de keeper.

Halsteren speelde in deze periode goed mee met Unitas, maar werd nimmer gevaarlijk.

Rust 0-0.

(foto: Theo Bos)

Noodlot
De eerste doelpoging van Halsteren in de 48e minuut was een afstandsschot, wat door de debuterende keeper Owen Verduin -Ruud Verberk was geschorst- via de lat tot corner werd verwerkt.

In de 55e minuut had Unitas op voorsprong moeten komen. Pascal van Delden werd subliem weggestoken door Achraf Chentouf, maar de onder de keeper doorgeschoten bal verdween rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

In de 56e minuut schoot de constant gevaarlijke Pascal van Delden van afstand weer net naast.

In de 59e minuut sloeg het noodlot toe. Eén keer werd er door de Unitas-verdediging slecht uitverdedigd en de eerste de beste kans voor Halsteren was een goal d.m.v. een omhaal van Karim Dibi, wat de 0-1 betekende.

Wat hierna volgde was een staaltje van game-killing wat een ervaren team als Halsteren prima beheerst. Overtredingen, wisselingen, blessures enz., enz.

De schwung kwam nooit meer terug in de wedstrijd, ondanks het feit dat Unitas probeerde door drie wissels in het team het tij nog te keren.

Vermoeidheid
Heel veel energie was er gestoken in de wedstrijd tot de goal en terwijl heel Unitas er nog vol voor wilde gaan, werd de scherpte minder en ging de vermoeidheid bij beide teams een woordje meespelen, zodat de wedstrijd langzaam dood bloedde.

Groot compliment voor de inzet en de speelwijze van Unitas, maar als je niet scoort en de tegenstander wel, dan sta je aan het einde van de wedstrijd met lege handen.

Volgende week kan Unitas een volgende uitdaging tegemoet zien bij VV Vlissingen.

(verslag: GVV Unitas)