Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Ongelukkige tweede helft Hardinxveld in Zwijndrecht: 4-2 voor Groote Lindt

12 mei 2019, 14.20Verslag

ZWIJNDRECHT - Hardinxveld leed in de uitwedstrijd tegen subtopper Groote Lindt een 4-2 nederlaag. Na de pauze met een 1-2 voorsprong werd Hardinxveld geknakt door het verloop van de tweede helft, waarin discutabele beslissingen van de arbitrage invloed hadden op het uiteindelijk resultaat. Maar Hardinxveld liet zelf ook de kansen liggen die het in ondertal toch nog kreeg en leed zo de derde opeenvolgende nederlaag.

Voor de ploeg van trainer Arjan de Vries stond als middenmoter niet veel meer dan de sportieve eer op het spel in de uitwedstrijd bij Groote Lindt, dat als nummer vier nog volop in de race is voor een vervangende periodetitel. In de openingsfase toonde Hardinxveld het meeste gevaar met een schot van Aron van Andel dat de Lindtdoelman losliet en net niet over de doellijn rolde. Uit een volgende aanval schoof Johan Woltman de bal voorlangs het doel buiten de paal.

Na een klein half uur spelen schoot Aron van Andel wel de 0-1 binnen. Groote Lindt raakte daarna uit een vrije trap langs de muur de paal. De sterke Michael Slingerland van de thuisclub gaf de Hardinxveldverdediging vervolgens wel het nakijken met de 1-1. Kort voor de pauze sloeg Hardinxveld weer toe uit een vrije trap van Robin de Kok, waaruit Vincent van Lopik voor het doel de 1-2 als ruststand binnen werkte.

Rode kaart
Al vroeg in de tweede helft werd Patrick Zwakhals als laatste verdediger op de hakken getrapt en mocht Groote Lindt onbestraft vrij door richting het doel waar de uitkomende doelman Marc Koning buiten de zestien een blok zette en met rood kon vertrekken. Als wissel voor verdediger Job Werkman tikte invaller doelman Karsten de Graaf de daaruit volgende vrije trap fraai uit de kruising.

Maar halfweg te tweede helft leidde opnieuw een dubieuze beslissing van scheidsrechter Van Bleek wel tot de gelijkmaker. Een tweede bal in het veld leverde geen stuitbal maar vervolgens wel een hoekschop op voor Groote Lindt, die weer leidde tot een scrimmage en de gelijkmaker.

Na de 2-2 schoot Robin de Kok vrij voor het Groote Lindt doel over en naast en sloeg de thuisclub wederom toe met 3-2 uit een binnengekopte voorzet.

Deksel op de neus
Ondanks een man minder probeerde Hardinxveld de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet toen Aron van Andel een afgelegde bal uit kansrijke positie wild over schoot. In de allerlaatste speelminuut kreeg Hardinxveld uit een tegenaanval finaal het deksel op de neus met 4-2, waarna direct het eindsignaal klonk.

Groote Lindt blijft door dit resultaat kandidaat voor een vervangende periodetitel. Met nog twee competitiewedstrijden te gaan moet Hardinxveld zich blijven schikken in de rol van middenmoter. Komende zaterdag 18 mei ontvangt Hardinxveld in de laatste thuiswedstrijd Ameide aan de Sluisweg, dat als vijfde van de ranglijst ook nog aast op een vervangende periodetitel.       

(verslag: vv Hardinxveld)