Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Ongenadig pak rammel voor koploper NOAD’32 in derby bij GDC

10 mrt 2018, 19.03Verslag

EETHEN - In de derby tussen GDC en NOAD’32 werd de koploper door de thuisploeg in de tweede helft op de pijnbank gelegd. Na een ruststand van 0–1 denderde een ontketend GDC over de Wijk en Aalburgers heen en won afgetekend met 6–1.

Trainer Rob van Loon van NOAD’32 was lichtelijk onthutst.  Persoonlijke fouten, een penalty gemist, een eigen doelpunt. De trainer wist eigenlijk niet wat hij ervan moest maken. “Daar kun je niet tegen voetballen. Dit is wel een mokerslagje. Het hele seizoen krijg je er vijf tegen en nu in veertig minuten zes”, aldus Van Loon. “Dit mag ons zeker niet gebeuren als je op kop staat. We zullen deze week de neuzen even bij elkaar moeten steken."

De openingsfase van de derby was wel voor NOAD’32. De mannen van trainer Rob van Loon waren feller dan de thuisploeg, maar verder dan wat plaagstootjes kwam men niet. Na ruim tien minuten kwam GDC beter in de wedstrijd. Eerst werd een schot van Leroy van Nimwegen nog gepakt en daarna werd een bal van de doellijn gehaald bij NOAD ’32.

Op het halfuur kwam NOAD’32 vervolgens uit het niets op voorsprong, nadat Mathijs Fitters een slecht weggewerkte bal bij GDC zomaar binnen schoot. Zo stond de rivaal uit Wijk en Aalburg op 0–1. Dan op slag van rust kreeg NOAD’32 de kans om op 0–2 te komen, nadat keeper Tim van Rooijen de doorkomende spits Remy Schouwenaar tegen de grond werkte. De bal ging op de stip. Van Rooijen laat zich echter door Ruben Bouman niet verrassen en pakte de zwak ingeschoten strafschop.

Penalty
Na rust kwam GDC sterk uit de kleedkamer. Het had wel  een fout achterin bij NOAD ’32 nodig om de gelijkmaker te scoren. Miscommunicatie tussen Francois Toonen en keeper Denzel de Wit gaf invaller Justin Youell de gelegenheid om de 1–1 in het lege doel te schuiven.

GDC kreeg hiermee de geest. Drie minuten later stond het al 2–1, nadat Jamie Youell een penalty benutte, nadat zijn broer Justin Youell was neergelegd. Binnen het uur stond het ook 3–1, nadat de ongelukkige Francois Toonen zijn eigen doelman passeerde.

NOAD’32 raakte de kluts helemaal kwijt en GDC profiteerde maximaal van de wanorde. Het hield de druk er goed op. Ruim een kwartier voor tijd viel een juweel van een doelpunt. De voorzet was op maat voor Wesley van de Wardt, die de 4-1 beheerst binnen schoof.

Ook de 5-1 viel nog na geklungel bij NOAD’32 en opnieuw profiteerde Van de Wardt. Enkele minuten voor tijd was het pak rammel compleet, nadat Maarten van Wijlen een vrije trap van Joost van Rooijen uitstekend binnen kopte voor de 6-1. Voor GDC betekende het, dat het weg is uit de gevarenzone. Het pak rammel betekende voor NOAD’32 het afgeven van de koppositie in de derde klasse aan SV Capelle, dat wel een duel meer heeft gespeeld.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >