Ook SVW, GRC 14, LRC en Kozakken Boys naar kwartfinales Proxsys Cup

02 jan 2019, 23.06VerslagUpdate

GORINCHEM/REGIO - SVW, GRC 14, LRC Leerdam en Kozakken Boys hebben zich woensdagavond bij de laatste acht van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup geschaard. SVW en GRC 14 als poulewinnaars, LRC en Kozakken Boys als de twee beste nummers 2.

De kwartfinales worden donderdag 3 januari gespeeld:

18:30 uur, Unitas - LRC Leerdam
19:25 uur, GJS - Woudrichem
20:50 uur, Heukelum - GRC 14
21:45 uur, SVW - Kozakken Boys

Dinsdagavond werden de laatste vier poulewedstrijden afgewerkt.

GRC 14 - Brakel (3-1)
Een opnieuw degelijk GRC 14 maakte geen fout en pakte de zege in groep E. Brakel mag als nummer 4 volgend jaar toch terugkomen, omdat Zuilichem in haar poule derde werd en beide clubs gaan fuseren tot BZC'14.

GRC 14: Ricky Vroon, Dennis van Es, Michael van de Oever
Brakel: Eigen goal GRC14,

LRC Leerdam - VVAC (3-2)
Dankzij een benauwde overwinning op VVAC gaat ook LRC Leerdam door naar de laatste acht, waarin het op titelverdediger en favoriet Unitas stuit. LRC kreeg het in de slotfase nog knap benauwd tegen VVAC, dat met een vliegende keep ging spelen. De gelijkmaker bleef echter uit.

VVAC: Lars Coerts 2x
LRC Leerdam: Jeffrey van der Heijden, Ricardo Papilaja, Furcan Cetin

Asperen - Altena (3-3)
Het veel op niveau spelende zaalvoetballers tellende Altena 'blameerde' zich door laatste te worden in poule F. De Nieuwendijkers zijn er dus normaal gesproken volgend jaar niet bij. Altena boog een achterstand nog wel om in een 3-2 voorsprong, maar in de slotseconden was het uitgerekend de uitblinkende Asperen-doelman Dennis Rooijakkers die de 3-3 binnen schoot. Beide ploegen eindigden op 1 punt, maar het doelsaldo van goed georganiseerd acterende Asperen was net een goal beter.

Asperen: Maikel Groenenberg, Dennis van Zanten, Dennis Rooijakkers
Altena: Dylan van der Pluim, Ali Fariya 2x

ASV Arkel - SVW (0-3)
De kanshebbers ASV Arkel -de verliezend finalist van vorig jaar- en SVW gooiden het bepaald niet op een akkoordje. Bij een gelijkspel zouden beide teams namelijk doorgaan naar de kwartfinale. Zover kwam het niet. SVW sloeg in de tweede helft hard toe en Arkel werd het kind van de rekening. Kozakken Boys profiteerde en schuift als één van de twee beste nummers 2 aan bij de laatste acht.

ASV Arkel: -
SVW: Jaber el Mousati, Hicham Farhou, Nacer el Mousati